Sunday, August 22, 2010

:: Kabinet Dapur - Pajam ::

Gud Morning....
Ari nie nak cerita pasal pemasangan rumah customer kat Pajam. Rumah semi-D yang memang besar dan selesa...Memah mabeles lah....
Rumah nie ada ruang dapur yang sangat besar. Memang sesuailah kalo nak masukkan kabinet PULAU. So bolehlah owner rumah nak letak barang atau apa2 je la..samada sebelah atas kabinet atau sebelah dalam kabinet. Kabinet PULAU nie di deco ada rak terbuka dan rak tertutup ( yang ada pintu laaaa....). Boleh la owner rumah nak simpan makanan kering or peralatan dapur kt dalam tu..Kabinet nie juga boleh dijadikan sebagai breakfast table...Jom layan gambar kabinet dapur rumah kt Pajam nie....



** Kabinet PULAU ( Island cabinet ) yang diletakkan dibahagian tengah ruang dapur **



Gambar kat bawah adalah kabinet gantung. Disusun secara bertingkat bagi menampakkan variasi kabinet tu.....So nampak lah comey gitu....Tak de la cam anak-anak kt tadika berbaris tunggu nak amik breakfast...:) Kabinet tu dihiasi cornis Butterfly..dengan Material kabinet menggunakan Solod Nyatoh, menampakkan kemewahan dapur tu...Setiap kotak kabinet, masing-masing ditempatkan dua pintu.


** Kabinet Gantung yang disusun bertingkat **



Gambar menunjukkan bahagian yang dikhaskan untuk meletakkan peti ais. Kabinet dibahagian atas peti ais tu boleh la diletakkan peralatan dapur yang kecil. Tak de la nampak gonjeng sangat bahagian atas peti tu....betul tak ?? Bahagian yang kosong sebelah peti ais tu, owner rumah nak letakkan microwave oven. Masa nie, belum dibeli....So kabinet bahagian atas dan bawah tu, agak besar juga, boleh la sumbatkan apa2 yang owner rumah nak...:) Bahagian tu juga, dikenali sebagai Tall Unit..


** Ruangan khas untuk peti ais & microwave oven **


Owner rumah prefer untuk menggunakan table top concrete. Juga menggunakan tile 2' x 2' jenis heavy duty.Tahan lasak katanya... Warna tile adalah putih dan warna material Solid Nyatoh adalah Rose Wood. Gabungan dua warna tersebut memanglah cun.....nampak mewah gitu.....;)




** Gabungan warna dua material - putih & Rose Wood mewahkan ruangan dapur **










3 comments:

  1. berapa kos utk buat yang ni....

    ReplyDelete
  2. harga untuk kabinet di atas dalam RM 7500...

    ReplyDelete
  3. UBAHSUAI RUMAH area Bangi, Kajang, Cheras,
    Serdang, puchong (Selangor/KL) Sambung dapur,
    parking, ikat batu, pasang tile, mengecat, plaster,
    plaster siling, kayu, meja dapur/table top, paip DLL.
    Hubungi: 0173967406 khaidir (facebook.com/
    HederRenovationHouse) fan pages

    ReplyDelete

Komen Anda


ShoutMix chat widget