Tuesday, August 31, 2010

::Kabinet Dapur - Apartment Teratai ::


Now, kami nak kongsi cerita tentang projek buat kabinet dapur di Apartment Teratai, Taman Sutera, Kajang. Apartment 3 bilik nie ada ruangan dapur yang agak terhad. Jadi, dengan adanya kabinet dapur sangatlah membantu....untuk pastikan ruang dapur yang terhad tu, tak nampak bersepah dan sempit. Ruangan dapur cuma boleh memuatkan satu unit kabinet bawah atau base dan satu unit kabinet gantung.




** Kabinet dapur untuk ruangan yang terhad **


Penggunaan cornis butterfly tetap diaplikasikan untuk menampakkan keunikan. Walaupun dengan ruangan yang terhad, penggunaan cornis butterfly membantu untuk menyerlahkan keunikan kabinet. Gaya susunan bertingkat juga sangat membantu untuk menghidupkan susana dapur. Pemasangan tempat menggantung cawan di atas sinki memudahkan proses penyimpanan cawan.




** Design yang perlu sempurna utk mengelakkan ruangan menjadi sempit**

4 comments:

  1. sgt suka kabinet ni sbb ia sesuai ngn ruang dpur yg sempit..kebetulan suka pd ruang dpur yg tidak terlalu besar sbb sng nk kemas...

    ReplyDelete
  2. kabinet ni sesuai untuk rumah apartment...kadang kala apartment ni law tersalah decorate ia akan menampak kan ruang yang sempit....so colour and design amat perlu untuk menampakkan ruang dapur yang selesa....

    ReplyDelete
  3. berapa kos untuk buat cabinet mcm ni??

    ReplyDelete

Komen Anda


ShoutMix chat widget