Thursday, July 24, 2014

the best of kitchen cabinet

utk ruangan ini..pihak NAZ CREATIVE nak mengimbau kembali projek2 kabinet dapur yang telah kami buat dari 23/3/2014 sehingga la 24/7/2014....sbenarnya blog ini telah di tubuhkan pada 20/8/2010 dan last update blog pada 18/10/2011...atas kesibukan masa pihak kami tidak dapt update blog selepas tarikh itu...

sehingga la pada pada bulan february 2014 apabila seorang custumer NAZ CREATIVE membaca blog ini dan beliau tertarik lalu membuat tempahan kabinet dapur iaitu en ramli KABINET DAPUR BUKIT MEWAH KAJANG...maka dgn bermula dari situ pihak NAZ CREATIVE cube meluangkan masa utk update status kerja....dan hari ni sya nak mengimbau kembali serba sedikit perjalanan kami dari februari 2014....

Ramai yg tidak berapa gemar kabinet dapur menggunakan kaler hitam dan putih...tp kadang kala kaler hitam dan putih dapat menaikan satu imej dapur yang luas..ini terbukti apabila sebuah rumah yang mempunyai keluasan dapur agak sempit...dgn percaturan kaler yng simple ia dapat membantu ruang agar kelihatan besar sedikit..sbg contoh mari kite lihat beberapa design kabinet dapur ini..

 

 

 

 

 

 

 

rumah puan wahida dan en halim di danau kota...

* material yng di gunakan adalah fomeca high gloss*

* pintu berwarna putih manakala body warna hitam *

rumah en halim di klang.....

* materialnya adalah fomeca high gloss *

* pintu dan body warna hitam *

* top dan skirting warna putih *

rumah puan intan dan en suzairi di saujana utama 3..

* materialnya adalah 4G glass *

* pintu dan body warna putih *

* top warna hitam*

rumah puan farrah di salak tinggi bandar baru nilai

* menggunakan 3G glass *

* pintu kombinasi hitam dan putih *

* body dan top warna hitam *

rumah en iman di seksyen 3 bandar baru bangi...

* material milamine board *

* pintu dan top warna hitam *

* body warna putih *

rumah en hairudin di seksyen 7 shah alam..

* material milamine board *

* pintu dan top warna hitam *

* body warna putih *


kabinet dapur sri ramal

assalamualaikum semua kpd para penggemar blog.....

alhamdulillah lagi 4 hari kite akan menyambut syawal....mungkin ada diantara kite skg tgh bz membeli persiapan raya...tidak ketinggalan jugak dgn en amir dan puan farrah ni tak di sangka2 kan dpt juga beraya dgn kabinet dapur yng baru....


    ini kerana tempoh pemasangan yang telah di persetujui utk pemasangan kabinet dapur rumah beliau yg terletak di SRI RAMAL kajang ni adalah lepas raya...tapi di sebabkan ada satu custumer mintak lepas raya, so dapat pihak kami NAZ CREATIVE HOME FURNITURE menyiapkan umah beliau sblom raya...


mari kite lukisan perspektif dulu......


ini adalah lukisan yg telah di persetujui oleh en amir....


 

 

material yg di gunakan utk rumah ni..adalah spt kayu jenis milamine board dan kemaskini aluminium edging..mana kala handle kami pakai handle jenis " bar "...kaler yg di pilih menampakan corak kayu cerah agar dapur rumah tidak menampakkan sempit...utk menambahkan lagi seni hias kabinet dapur ni kami meletakkan 2 pintu cermin di atas penyedup asap....







utk base unit cabinet ( kabinet bawah ) kami meletakkan laci di hujung kabinet..apa yg menariknye table top kite pakai solid surface...memang mengancam la...berkilat tu...sinki lak kite tanam dalam top solid surface...

cantikkan....



no gambar keseluruhan dapur umah en amir...penggunaan kaler antara tiles lantai, cat dinding dan kabinet dapur memang menyerlah...

akhir kata kami dari pihak NAZ CREATIVE mengucapkan selamat menyambut hari raya aidil fitri...maaf zahir batin....


Friday, July 18, 2014

4G GLASS KRISTAL VIEW SHAH ALAM

assamualaikum kepada semua pembaca blog....bertemu kembai kite dlm ruangan hiasi dapur anda...

kali ni pihak NAZ CREATIVE HOME FURNITURE nak kongsikan sikit satu kerja di shah alam di KRISTAL VIEW...pemasangan di lakukan tingkat 2...


material yg di pakai utk rumah ni adalah spt 4G  glass kaler merah...


 

nampak tu...terserlah kemerahan dapur...


 

kombinasi kaler adalah spt merah, putih dan hitam...utk merah kite gunnakan di pintu manakala body carcas kite pakai kaler putih...table top kite guna kaler hitam bintik putih...

 terdapat jugak satu tall unit utk simpan peti ais...



kite juga memakai hinggers soft close agar tutup pintu tu x la kuat sangat...


susunana penyedup asap jugak nampak selari...utk bawah dan atas....



sebenarnye tuan rumah ni berkawan rapat dgn puan farrah dan puan intan di saujana utama 3..anda sendiri buleh lihat di tajuk farrah saujana utama 3 dan 4G glass saujana utama 3...

bersaing nak mencantikkan umah...

cube kite imbas kembali rumah 3 sekawan ni...

 

 

 

 

 

 

 * 4G glass kristal View shah alam *

 

 

 

 

 

 

                                          

                                        * 4G glass saujana utama 3 * 

 

 




* farrah saujana utama 3*










diorg ni kawan baik satu pejabat,,,,,ketiga2 pakai material yg sama cume membezakan hanya kaler...kalau dah sama kaler nanti mcm boria la plak..


so ahamdulillah pihak NAZ CREATIVE HOME FURNITURE dapat jugak menyiapkan projek sblom menjelang raya...dapat la beraya dgn kabinet dapur yg baru..

di akhir kata...raya nanti jangan lupe jemput umah terbuka...nak makan lemang..........

flat plumbum shah alam

assalamualaikum kepada semua penggemar blog hiasan dalaman..maklum la lagi seminggu kite akan menyambut hari raya aidil fitri..di harapkan kepada kenkawan smua berjimat2 la berbelanja..

Ari ni nak tunjukkan sikit satu lagi projek di flat plumbum seksyen 7 shah alam...pemilik rumah ni bernama en hairudin...memang romantik la dengan isterinye...buat keje kat umah ni memang letih sikit la..maklum la tingkat 4 kena lak bulan pose...huh..nak tercabut kaki...dah la body kabinet dapur ni berat..tp alhamdulillah dpt siapkan dgn jayanya..dan tuan umah cukup puas hati...

mari kite tgk gambar kabinet dapur umah ni.....

 

material yg di gunakan adalah spt milamine board dan menggunakan kombinasi kaler hitam dan putih..memang nampak simple....sbenarnya utk menampakan ruang dapur rumah flat ni tidak perlulah menggunakan kaler yg agak keras..penggunaan kaler yg agak simple akan menampakan ruang dapur tu kemas.....

table top pulak kami menggunakan kaler hitam bintik putih...memang cun la sesuai dgn dapur beliau...handle kami mengunakan aluminum profail agar nampak sisip moden pada dapur...

nampakka ruang dapur tu....

yang ni gambar penuh dapur...ruang dapur agak sempit tapi setelah di pasang kabinet dapur memang menarik la...

akhir kata sye mengucapkan jutaan terima kasih kepada en hairudin krn sudi membuat tempahan perabut dgn pihak NAZ CREATIVE HOME FURNITURE.....

selamat menyambut hari raya.....



Monday, June 30, 2014

skinchan tali air 8

 skinchan kuala selangor.....

assalamualaikum..rasa blom terlewat utk sye wakil dari pihak NAZ CREATIVE HOME FURNITURE mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan serta selamat menunaikan ibadah puasa pada semua...alhamdulillah kite masih di panjangkan umur utk menunaikan rukun islam ni.....

       hari ini sye nak kongsikan sikit satu lagi projek pemasangan perabut di sebuah kampung yg di kelilingi sawah padi iaitu SKINCHAN KUALA SELANGOR tali air 8.....perjalanan yg mengambil masa hampir 2 jam dari kajang..


tuan umah ni bernama abg usop seorang pesara MAJLIS DAERAH SABAK BERNAM...memang baik orgnye....dok kat umah die memang penuh dgn makan je...pagi sarapan..pukul 10 pg makan lagi, tengah hari dah tentu lunch, pukul 3 ptg dgn goreng pisang dan pukul 6 ptg minum kopi...yg best nye malam ajak minum kat pekan skinchan...pekena teh tarik mamak...


utk gambar yg pertama sye nak kongsikan sikit rumah adik beliau iaitu en syuib..sblah je umah abg usop ni...material yg beliau pakai adalah spt milamine board berserta edging aluminium...kaler yg di pilih agak gelap sket..tapi di sebbkan tile lantai umah ni cerah ia menberi satu pantulan yg menarik..

 

utk pengasingan ruang dapur dan ruang makan kami meletakkan satu desing tiang agar menampakkan suasana yg menarik..tgk tu..terdpt 6 tiang hiasan yg terletak di tengah ruangan..maka dengan ni terpisah lah ruang makan dengan ruang dapur...cantik tak.....................

yg ni pulak kabinet dapur umah abg usop kite...material yg di gunakan adalah kayu solid nyatoh gred A punye.....kaler yang di gunakan hanya natural nyatoh sbb nak nampakkan urat kayu tu..

 

 

amacam cantik tak.....mestilah cantik......bertungkus lumus siapkan umah ni.....


table top yang di gunakan adalah konkrit top tiles 2' x 2 ' kaler hitam....cantik tertarik menarik kau....hihihihihihi



yg ni pula almari bilik anak bujang abg usop...anak lelaki tau..dah besar pun...kt dalam tu ada laci dan ketinggian almari ni 9 kaki....kalau umah apartment atau teres biasa sampai siling la..tp ni umah kampung memang x sampai siling la....


dan yang terakhir almari bilik abg usop tu sendiri....pakai warna gelap..maklum la otai..kena dok dalam gelap..hihihihi jangan marah ..aaaaaaaaaa

hari terakhir menyiapkan umah abg usop ...best dapat bwk balik durian..nak makan x buleh sbb puasa..so bawak balik umah jer..tu ha yg baju biru tu abg usop..atau di kenali ustaz usop di kalangan rakan skinchan......

ape2 pun terima kasih pada abg usop walau pun pada peringkat awalnye abg usop ni x brapa kompiden dgn pihak kami...habis smua di persoalkan contohnye..harga murah x....kualiti mcm mana....pekerja sape bangla ke...tokey cina ker.....

sye pun jawab " kalau murah itu lah harga kami, kalau mahal itu lah produk yg kami bagi...kami kerja sepenuh masa cari makan macam ni..sedaya upaya memastikan kualiti yg terbaik..andai kata x berpuas ati..maka sampai tahap tu je kemampuan kami...andai kata berpuas hati itu matlamat kami....pekerja kami bukan calang2 smua berpengalaman lebih 10 tahun....manakala ini adalah syarikat milikan penuh bumiputera yg ingin berjaya di persada antarabangsa...."