Tuesday, September 16, 2014

UMP kuantan Pahang

alhamdulillah sampai jugak kami di GAMBANG KUANTAN


bertempat di banggunan casceleri UMP GAMBANG kami di tugaskan membuat rak fail...
dengan menggunakan material milamine board serta kemasan aluminium edging maka siap la satu rak fail di UMP ni..




marketing : suhairi
ketua projek : naz
ketua tukang : fauzi
pembantu tukang : muazim

Monday, September 15, 2014

kabinet dapur : mantin





kali ni kembara ke MANTIN NEGERI 9..PN lili yg menghubungi kami...material umah ni menggunakan milamine board serta edging aluminium..



Design umah kak lili ni simple je..kak lili ni suke yg klasik sikit..cume tambah elemen moden pada edging aluminium je..



Kabinet gantung umah PN lili ni kami buat sampai siling..byk barang buleh di isi..PN lili ni die x brapa suka kabinet terbuka..so semua tertutup..kaler yg di pilih pulak adalah jenis rosewood..

Terima kasih pada PN lili kerana sudi menghubungi kami dn membuat tempahan dgn kami..alhamdulillah siap sudah..PN lili dh pun buleh memasak..

Ketua projek :naz & jamal
Ketua tukang : shah
Pembantu tukang : muazim

Milamine board sg merab

Skali lagi projek kat sg merab.kali ni umah en fadil seorg timbalan pengarah di jabatan kerajaan..

Material yg di gunakan spt milamine board serta kemasan edging aluminium bersama handle profail aluminium.

Pemasangan melibatkn wall unit dn base unit menggunakan kaler yg x Brapa nk gelap tp ade jalur2 yg menarik perhatian


Design yg simple dn mudah..dapur pun x jd sempit..sbb dapur ni kalau tersalah design memang akn jd sempit..sbb rumah skg dh design kn dapur sempit..so oleh itu kite kena pandai dn bijak mengatur warna dn design kabinet tu..


Owner : en fadil
Ketua projek : naz
Ketua tukang : fauzi
Pembantu tukang : muazim

Kabinet dapur karak

Mybe anda pernah melihat cerita karak..pelbagai kisah seram pasal karak ni..dari kisah org minyak, volkswegen kuning serta kisah budak skola merayau mencari ibu nya..

Tp bukan itu yg pihak kami nk story kn..apa yg kami nk story kn adalah satu lagi pemasangan kabinet dapur di bandar KARAK..sempat jugak la bersembang dgn warga tua kt sane pasal misteri KARAK..

 

Utk pemasangan kali ni di laku kn di rumah salah sorang sahabat yg pernah duduk satu kelas dgn sye..iaitu Pn Noraini bt Mat Luji..beliau bekerja sbg pensyarah di KARAK...

Ini bukan la kali pertama kami membuat pemasangan di pahang..

TASIK CHINI, GAMBANG dn BENTONG antara tempat pernah kami pasang...


Umah beliau ni menggunakn material milamine board serta kemasan aluminum edging..handle pulak kami pakai aluminium profail...memang cantik dan simple..


Pemilihan kaler rumah agak keras dn berat sbnarnye..tp di sebabkn dapur yg luas , ia masih lagi menampak ruang yg selesa .


pemilik rumah : pn noraini
Marketing, ketua projek : naz
Ketua tukang : syah
Pembantu tukang : naz

Kabinet dapur sarjan razak

Sarjan Razak ni adalah ketua balai polis semenyih..peluang membuat pemasangan umah beliau ni memang best...beliau ni sorang yg mudah tersenyum..byk ilmu yg buleh di dapati oleh beliau...

Selain menjalan kn tugas seorg anggota polis...beliau cukup terer bab tanaman nenas...beliau punya projek nenas memang besar..

Umah beliau terletak di KLIA sepang memang cantik..bunglow 2 tingkat yg di dirikn di satu kawasan tanah lot..

Kerja2 kt rumah beliau adalh, kabinet dapur, almari bilik dan bedroob ( rak TV )..

Tu dia kabinet dapur umah tuan sarjan kite...dgn menggunakn material fomeca high gloss memang cun..sarjan ni seorg yg berani bermain dgn campuran warna...kite tgk sahaja wall unit dgn menggunakn warna oren manakala base unit menggunakn warna walnut cerah...

Dapur rumah sarjan ni memang besar...puas ati la kalau dok kt dapur..terdapat juga satu pintu lubang angin utk beliau isi lauk dn makanan..menambahkn lagi variasi pintu kami letak cermin clear pada 2 pintu wall unit di sebelah tingkap..

Hingest yg kami gunakn juga soft close agar pintu tu x tertutup dgn kuat...

Ni pula dapur luar umah beliau...tgk saja permainan warna lantai, kabinet dapur dn dinding..sbb tu sye kata sarjan ni seorang yg berani bermain kaler...bukan semua org berani bermain dgn kaler...

Kite lihat pulak bedroob( rak TV) umah beliau....lg dasyat 

Siap dgn tiang sisip..wow..memang cun..tiang

Tu di buat agar dapur tidak terus menerus kelihatan..so ada juga la penghalang antara dapur dn ruang tamu..cantikkn..

Jd pada sesiapa yg ingin membuat tempahan buleh menghubungi kami..


Alamat rumah : kg jijan sepang
Pemilik rumah : sarjan razak
Marketing : dani
Desingner : naz
Ketua projek : zaki
Kepala tukang : wak
Pembantu tukang : rosli
Kualiti : fauzi

MELAKA PUNYE KABINET DAPUR

Alhamdulillah...ni kali kedua NAZ CREATIVE TRADING membuat pemasangan perabut di negeri penuh bersejarah iaitu MELAKA BANDAR BERSEJARAH..

Kali pertama pada tahun 2006 di melaka sentral, pemasangan kaunter pejabat pos malaysia...tapi kali ni kat umah salah seorang custumer kami..

Pemilik bernama cik fiza masih bujang dn cantik org nya...

Sebenarnya melaka dgn kajang x la jauh mana pun..sejam pun dah sampai..buat kerja pun buleh ulang alik dari melaka ke kajang...

Utk kabinet dapur umah cik fiza kite ni die pasang bahagian atas sahaja..

Bahagian bawah beliau just buat konkrit top sahaja..mybe nak tambah lain masa kot...

Kat rumah cik fiza ni bukan hanya kabinet dapur..terdapat jugak stor utk simpan periuk belanga..

Tu dia...sampai siling kabinet tu..leh simpan semua brg...tersorok gitu..

Utk bahagia ruang tamu lak kami wt satu rak TV simple punye...

Simple je rak TV ni...bentuk dia agak comey la..

Utk semua material yg di gunakan adalah seperti milamine board warna walnut..di kemas kini dgn edging aluminium serta handle aluminium profail..

Memang kemas dn menarik..

Setelah siap kerja kt DURIAN TUNGGAL ni...kami pun mengambil kesempatan g mkn kt ikan bakar UMBAI..sambil jumpe kawan lama kt sana..

Sedap jugak ikan bako umbai ni..jd sesape yg turun melaka kalau nk rasa mkn ikan bakar sedap datang la ke umbai..harga pun di ketegorikn murah jugak la..



Alhamdulillah selesai je mkn kami pun memulakn perjalanan balik ke kajang..

Terima kasih pada cik fiza krn sudi jemput kami dari kajang ni membuat kabinet dapur cik fiza..semoga cik fiza berjaya dlm bidang cik fiza...


Marketing : eddy
Ketua projek : naz
Desingner : syah
Tukang : syah & naz

Saturday, September 6, 2014

Kabinet dapur pelangi semenyih

Assalamualaikum...alhamdulillah satu lagi pem di okbery taman pelangi semenyih 2 yg mana pemilik rumah bernama en riduan..seorang warak dn di ketegorikn seorang ustaz..

Terima kasih kepada en riduan krn sudi membuat tempahan kabinet dapur dgn kami NAZ CREATIVE TRADING..salah satu syarikat bumiputera yg ingin bersaing dgn kaum bukan bumiputera...

Utk material kali ni..en riduan memilih bahan spt milamine board besertakn kekemasan edging aluminium..manakala handle kami gunakn jenis aluminium BAR..


 *Pemilihan kaler yg tepat juga menjadikn ruang dapur kelihatan luas..


Manakala design kabinet kami buat agar tidakmenampakkn ketidak selesaan....*




 *Base unit & wall unit..*


Untuk menambakn lg variani kami letakkn satu pintu cermin dn satu rak pinggan gantung agar nampak menarik..


Mana kala oven pulak kami letak dalam kabinet bawah..cun giler la...



Maka dgn ini siapla dapur en riduan..kecerian dapur teserlah..



Akhir kata dari kami warga kerja NAZ CREATIVE TRADING..

" terima kasih x terhingga kpd en riduan "


Pemilik rumah : en riduan
Ketua projek : naz
Desingner : naz
Ketua tukang : fauzi
Elekrical : syariman
Pembantu : hafiz