Saturday, August 20, 2016

3G glass tasek utama

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog serta pencinta kabinet dapur...alhamdulillah selesai satu lagi pemasangan kabinet dapur di taman tasek utama ayer keroh..dekat MITC tu..hehehehe...lepas je pemasangan terus pekena mamak kat mydin mall, nasi kandar satu...

Ok lah nak story sikit tentang kabinet dapur rumah kak azizah kite ni...beliau ni seorang pensyarah di UTeM melaka..tinggi jugak ler pangkat nye satu takok lagi nak dapat gelaran DATO' .

Material rumah kak azizah ni kami gunakkan 3G glass kaler putih




Ketinggian kami buat sampai siling...wow...penggunaan hingest soft close menjadi keutamaan kami..so pintu tu takde lah terhempas dengan kuat..kalau tak berdentum la...

Akhir kata dari kami terima kasih tak terhingga kepada kak azizah kerana menyokong produk kami..
Antara krew yang terlibat untuk pemasangan

Zazri = ketua tukang
Hazwan = pembantu tukang
..

Thursday, August 4, 2016

Kabinet dapur merah lipat kajang

Alhamdulillah selesai jugak pasang kabinet dapur di taman lipat kajang perdana petang tadi...

Ni projek kedua kami di taman lipat kajang, kalau sebelum ni kami pakai kaler kuning, kali merah pulak menjadi taruhan di sebabkan promosi 3G glass merah..


Tu dia...besar dapur ni..campuran putih, hitam dan merah...


Kan cantik dapur, kemas je..jangan tak caya ...bulan ni promosi harga runtuh dari Naz Creative Trading...kepada yang berminat cepat hubungi kami..0196645709 atau datang sendiri ke kedai kami di taman bukit tembakau...


Akhir kata dari kami terima kasih kepada en junai yang sudi membuat tempahan dengan kami..


Krew yang terlibat
Zazri : ketua tukang
Hazwan : pembantu

Wednesday, August 3, 2016

Kabinet dapur sungai ramal

Keluar pukul 8 pagi terus ke Bandar Baru Bangi sungai ramal untuk satu pemasangan kabinet dapur simple di rumah pakcik azahari..

Dengan menggunakan material jenis milamine board berserta edging bidding J ni memang nampak klasik..agak lame kami tak buat material ni...maklum la sejak kami buka promosi 3G glass ni, tumpuan tempahan dari pelanggan banyak kepada 3G glass..tambahan untuk start hari ni promosi 3G glass di lanjutkan dengan pelbagai pilihan kaler..lagi la penuh kat kilang ni...terima kasih kerana sudi menyokong kami sehingga hari ini...tanpa anda siapa la kami...




Ni lah antara koleksi kabinet dapur rumah pakcik azahari kite..simple kan..klasik gitu...
Alhamdulillah selesai juga pemasangan kt rumah ni..

Antara krew yang terlibat kt rumah ni..
Sye sendiri bersama zazri dan hazwan yg selalu terlibat dengan pemasangan..

Sekarang dh malam nak tidor dulu sebab esuk kami ada pemasangan di taman lipat kajang, lusa di merlimau dan melaka perdana...minggu depan ke sungai udang pulak...

KITE JUMPE LAGI DI SIARAN AKAN DATANG..

Kabinet dapur hijau bukit katil

Alhamdulillah hari selesai satu lagi pemasangan kabinet dapur 3G glass kaler hijau putih di taman saujana indah bukit katil melaka..
Pemilik rumah ni bernama en zam memang baik dan peramah orang berkerja sebagai seorang...perkenalan kami melalui whatsup mengundang kami kerumahnya untuk menyiapkan kabinet dapur rumah beliau...

Menggunakan material 3G glass hijau dan putih memang menampakkan sisi dapur moden..


Dapur rumah en zam ni memang besar..puas hati la kalau duduk di dapur ni..terdapat jugak satu meja kaunter sebelah peti ais...senang nk sarapan pagi gitu...


Semenjak beroperasi di melaka ni, kaler hijau putih adalah projek kedua kami, kalau sebelum ni di merlimau buat almari bilik..kini dapur pulak..


Terdapat satu rak pinggan gantung untuk projek kali..senang basuh pinggan terus letak dalam kabinet dapur..



Penggunaan hingest soft close jugak di utamakan..semua produk dari kami menggunakan soft close..so..pintu kabinet dapur tak lah berdentum bila tutup...

Antara krew yang terlibat untuk pemasangan rumah en zam ni

Zazri = ketua tukang
Hazwan = pembantu

Kepada yang berminat buleh hubungi kami 0196645709 atau buleh datang sendiri ke kilang kami di taman bukit tembakau umbai melaka melihat contoh..

Kabinet dapur cantik

Kalau bulan julai 2016 kami melancarkan promosi raya 2016 dengan material yang terpilih contoh nya 3G glass kaler hitam sahaja..alhamdulillah sambutan begitu menggalakkan pada bulan julai 2016....

Kini ogos 2016 pula menjelma..kami lancar kan promosi seperti julai 2016..apa yang menarik nya bulan ogos ni sempena kemerdekaan..ada berbagai kaler 3G glass kami promosi kan..

3G glass warna hitam...


Warna hitam ni selalu kami buat promosi sebab terlalu banyak permintaan..

3G glass warna putih..


Untuk tahun ni sahaja penggunaan 3G glass kaler putih pun antara yang tinggi permintaan...contoh yang kami dh pasang di taman tuah perdana, melaka perdana, dan banyak lagi..

3G glass warna kuning..


Untuk kaler kuning ni sebenarnya kami baru buat 2 biji rumah pelanggan kami menggunakan kaler kuning, yang pertama di shah alam rumah en aidil dan yang kedua pada bulan julai 2016 di taman lipat kajang...melihat dari sudut pandangan custumer mengatakan kuning ni cantik, maka kami pun beli la material kuning secara pukal...

3G glass kaler merah


3G glass merah, buleh di katakan hampir setahun lebih kami tak lancar kn promosi 3G glass kaler ni...tahun lepas 3G glass hijau dan 3G glass silver kami lancarkan..merah ni sebenar agak jatuh porpularity semenjak dua menjak ni..mungkin sebab kami lebih tekan kaler lain selain merah kot...tak pe..bulan ogos ni kaler merah ada..

Antara kaler yang dalam list promosi bulan ogos 2016 ni...

3G glass kaler hijau


3G glass kaler biru..



Ada yang bertanya, sampai bila promosi ni..jawapan kami,
" kami pun tak tahu "
Ini kerana, kami bukan sesuka hati buka promosi harga rendah..
Kami buka promosi harga rendah kerana kami beli material tersebut secara pukal..bukan semua material kami buleh beli secara pukal..kalau dah beli semua secara pukal..buka 10 kilang pun tak muat..
Kami hanya memilih beberapa material yang buleh di beli secara pukal..bile kami beli secara pukal secara tak langsung harga material menjadi rendah..so buleh kami buat promosi harga rendah...


Sebagai contoh..gambar di atas kami material milamine berharga rm 4000..
Kalau sebelum ni harga 3G glass dalam rm 6200..tapi untuk promosi harga 3G glass dengan material milamine sama harga...untuk kaler yang terpilih la..kalau kaler selain merah, biru, putih, hijau, hitam dan kuning...tak dapek la den nk nolong...

Jadi...tunggu apa lagi sementara stok masih banyak ni...harga pun tengah cun...

Untuk keterangan lanjut anda buleh la hubungi saya 019 6645709 atau datang sendiri ke kilang kami di taman bukit tembakau umbai...

Tuesday, July 26, 2016

Showroom dan kilang kabinet dapur

Pertama kali kami buat showroom kabinet dapur 10 tahun yang lepas di kajang utama..namun rezeki kami di situ terhenti di sebabkan sewa permis yang agak tinggi membuat kan kami mengambil keputusan pindah di tasek kesuma semenyih...di semenyih kami tak sempat nak buat showroom malah sewa naik lagi apabila lebuhraya ecohill di buka...kami terpaksa keluar mencari premis lain yang agak murah, ini kerana harga kami tidak lah mahal hanya sekadar mampu milik..

Kini kami proses showroom kabinet dapur di bukit tembakau melaka bagi memudahkan para pelanggan melihat sendiri contoh contoh yang ada...


Di ruang ini lah kami akan decorate showroom kabinet dapur menggunakan material 3G glass..sebelum ni ruang tersebut di gunakkan untuk proses membuat pintu 3G glass...apabila kami menambahkan lagi premis kami, maka dengan ini ruang tersebut bakal di jadikan showroom kabinet dapur..


Proses membuat showroom kabinet dapur sedang di jalankan..terlihat semua staff Naz Creative Trading bertungkus lumus menyiapkan showroom kabinet dapur ni..kalau buleh kite nk buktikan bahawa usahawan bumiputera setanding dengan usahawan bukan bumiputera..



Kini siap hampir sepenuhnya tinggal nak pasang pintu kabinet dapur sahaja..lepas ni mudah la pelanggan nk lihat contoh kabinet dapur...


Tu dia model kabinet dapur kami adik Danish Arshad yg sudi jadi model kami...hihihihi..bakal penyambung warisan perabut ni...

Kami sengaja meletakkan banyak warna untuk sample kt kilang ni...so mudah la untuk memilih..banyak lagi sebenarnya kaler..merah, hijau, silver, pink...semua buleh di pilih...

Akhir kata dari kami..jemput la datang ke kilang kami...dan terima kasih kerana sentiasa memberi kepercayaan kepada kami..tanpa anda siapa la kami...


Saturday, July 16, 2016

Bicara Naz Creative dan Kabinet Dapur

Kami bukan dari golongan kaya..
Kami bukan dari cerdik pandai..
Kami bukan dari golongan lulusan university..

Tapi kami adalah insan biasa yang mempunyai banyak kelemahan..setiap hari kami cuba perbaiki kelemahan itu..maka di saat itu tertubuhnya team Naz Creative Trading yang menginginkan kehidupan yang sempurna..

Naz Creative di tubuhkan pada tahun 2004 dan alhamdulillah sampai hari kami masih mampu bertahan dalam bidang pembuatan perabut..

Saya sendiri sebagai pengarah syarikat Naz Creative yang tidak mempunyai kelulusan mencuba bidang pembuatan perabut dengan pengalaman yang ada..maka dengan itu kami cuba menjadi sekolah kepada budak budak melayu bumiputera yang tiada kelulusan untuk menjadi kan pembuat perabut sebagai kerjaya..

Kami bersyukur kepada Allah kerana limpahan rezeki nya yang membuka hati para pelanggan kami untuk membuat tempahan dengan kami..walaupun di luar sana masih ramai usahawan perabut dari golongan bukan melayu bumiputera..sekarang ni makin terhakis usahawan bumiputera dalam bidang pembuatan perabut..

Kami juga seperti yang lain tak lari dari kesilapan..namun kami cuba perbaiki dari hari ke hari untuk jadi yang lebih baik..

Bermula dari tahun 2004 hingga ke hari ni pelbagai ragam kami temui...namun kami tak pernah jemu untuk mendidik anak melayu dalam bidang pembuatan perabut....

Dari kajang utama kami berpindah ke tasek kesuma semenyih dan kini kami ke melaka hanya di sebabkn sewa premis yang terlalu tinggi..

Harga yang kami letakkan bukan lah harga yang tinggi..harga mampu milik..sehingga hari ni kami masih menggunakkan harga 15 tahun yang lepas..masih tak berubah..sebab itu bila ada yang mengatakkan kenapa mahal..saya jawab " saya tak naikkan harga lagi ".

Di sini saya lampirkan beberapa koleksi kami atau anda buleh lihat di blog kami..





Produk Kami

Komen Anda


ShoutMix chat widget

Blog Archive