Tuesday, April 15, 2014

kabinet dapur ken rimba

" rindu-rindukan lah diriku sepanjang hari2 mu.."

sambil wat keje sambil mendengar lagu yg sedang hangat purpular skg..best jugak....Baiklah..ari ni citer sket tentang satu lagi projek di taman ken rimba klang...
       kabinet dapur menggunakan material 3G glass silver...memang menarik..siap ade breakfast table..senang nak breakfast xyah bwk g kat meja makan..dok kat situ lepas makan siap kemas....
       byk aksesori yg kite pakai dalm aksesori yg mahal sbb onwer umah ni nak yg original..actually sye x brape kenal dgn tuan umah sbb projek ni di rekomen oleh sahabat sye...so nak die nak custumer tahu tu kilang die sendiri..so sye dok diam je la...buat keje aje...
       kat bawah ni ade bebrapa gambar utk tatapan kite bersama...




kabinet dapur sg kantan kajang


 " bujang lapok,do re mi, anak bapak, sarjan hassan dan byk lagi antara filem P ramlee "...




tapi ari ni bukan nak citer pasal allahyarham tan sri p ramlee...cume ape yg nak di kongsikan kepada pembaca blogger..custumer ni memang betul2 fanatik dgn P ramlee...


kalau bersembang dgn beliau hanya kisah  P ramlee sahaja yg kuar di mulutnye....itulah abg Aziz yg tinggal di sg kantan...


nak jadikan citer masa tgh wat projek umah beliau...beliau terlibat dgn pertandingan lagu bintang P ramlee..siap masuk TV...






Ok lah..utk projek umah abg aziz ni antara yang besar jugak la...kabinet dapur, almari bilik sampai 6 bilik serta kabinet serba guna...

semuga panduan ini dapt memberi idea pada anda yang sedang mencari atau memikirkan cara nak wat kabinet dlm umah...





meja study yang comel bangi perdana

" hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri"

itu utk ungkapan kepada custumer ni namanye kak azie dn suaminye yg baru pulang dari luar negeri krn menyambung pelajaran di sana...
     Alhamdulillah..pihak Naz Creative Home Furniture telah di pertemukan jodoh utk wt projek kat umah beliau...suami kak azie ni seorang pensyarah di UKM..seronok gak dapt berborak dengan pasangan tuan umah ni..memang sporting...riuh rendah umah dok berborak sambil wat keje...
     Ni adalah projek yg kami wat di umah beliau..." ALMARI HIASAN" jeng jeng jeng....
peh...material yg di gunakan utk almari ni spt fomeca white high gloss beserta cermin clear 5mm....




setelah selesai almari di bawah beralih arah ke bilik anak2 kesayangan nye..putera dan puteri...." sygkan anak2 siapkan tempat belajar yang selesa utk anak2.." serta mengikut TEMA skali...






                                               * meja study anak lelaki kesayangan * 
kaler merah gitu campur putih..nampak garang sket...cerah biji mata nak study...anak bujang tuan umah ni giler pasukan red warrior...penuh gambo pemain the red warrior dlm bilik.....

warrior


 the red warrior







rak buku
              
 yang ni pulak meja study utk anak puteri...pink kaler....
memang cantik la...x sabar anak beliau nak study kat meja ni....
                          

 

 

 

 

 

 

smua material yg di gunakan adalah fomeca....................

kabinet dapur bukit mewah kajang

hujan yang turun bagaikan mutiara...huh...cam sudirman la plak...hihihihhihi

bukan nak nyanyi...just nak share satu projek di bukit mewah fasa 9 kajang...sbnarnye custumer ni die dah panggil kontraktor lain dtg ukur kabinet dapur umah die...tp ntah macm mana kontraktor tu xdtg...so nak jadi rezeki sye custumer melawati blog " home deco " ni lalu terjumpe no telepon dan terus call...

   en ramli & puan shida...x silap sye en ramli ni keje kat Open Universiti..( OUM )...die order hanging cabinet serta breakfast cabinet @ island cabinet...senang nak makan x perlu meja makan..rumah pun besar..cantik lak tu...banyk cermin...



yg ni pulak gambar island cabinet

breakfast caunter

breakfast counter




                                                               * siap kerusi tinggi tu *




alhamdulillah setelah siap kabinet dapur tu en ramli pun tambah lagi utk wt almari biliknye..material yang di gunakan spt milamine board walnut...pintu slidding...tapi almari ni x sampai siling..



tq bebanyak kepada en ramli dan puan shida krn bg peluang kat Naz Creative Home furniture buat projek kat rumah ni...

kabinet dapur batang kali

assalamualaikum...salam hamba

dah seminggu kajang ni berhempas pulas dgn catu nye air...alhamdulillah sejak beberapa ari ni hujan mencurah bumi...
      sejuk sket..dgr kabar kolam takung air pun dah penuh...tp ape pun kite berdoa je la...

ari ni nk kongsi kan sket satu projek di batang kali...( 20 minit nak sampai genting )custumer ni pun dapat melalui blog ni...pergi 2 jam balik pun 2 jam..
tergoda dgn kabinet dapur 3G glass warna merah di sek 3 bangi terus die order kaler merah...tapi campur kaler hitam...

alhamdulillah selepas selesai custumer pun puas ati....mari kite lihat gambar2 yg telah siap




ni gambar sedang dlm pemasangan......





percaturan kaler atau pun kombinasi kaler merah dan hitam....siap ade busket ( pull out busket )..senang nak isi pinggan,barang dan botol..



3G Glass

  
yg drawer tu saje je wat susunan camtu..nak bg cantik sket amik gambo... berkilat..tergoda mata melihat...hihihihihi...

   ape2 pun tq kpd kak faridah sudi jamu sye and the geng ( puak Naz Creative Home Furniture ) jamu makan otak2 popia goreng dan air oren...siap bwk balik air bukit 3 botol...

Friday, April 11, 2014

kabinet dapur dan almari bilik puncak jalil

satu negeri..............................
satu kampung........................
satu skola.............................
satu kelas...............................

antara ini yg buleh di katakan...rakan satu kelas masa di bangku skola dulu...x sangka terserempak kt puchong dan bertukar kad bisness akhirnye dapt jugak wat umah ni...
     Puan ayu serta en ayrul...suaminye dkt dgn rumah sye kenal dari kecil..manakala puan ayu rakan skola dn sekelas...
     tp ape2 pun sblom custumer ni order terlebih dahulu puan ayu membuat rujukan dgn salah seorg custumer Naz Creative Home Furniture iaitu Puan Wahida di Danau Kota yg kabinet dapur die kaler hitam high glosss.....
     walaupun kami memang kenal dari dulu tapi hak pengguna kena jaga...

so kat bawah ni antara gambar kabinet dapur umah custumer ni...material yg di gunakan spt fomeca high gloss bercorakkan kayu..design kabinet ni agak simple...tp cute..hihihihihihii...
     Pn ayu ni pun buleh tahan cerewetnye..nk tepis soklan die memang dasyat..apa yg wt kami berani..." kami tidak bekerja separuh masa, tetapi kami bekerja sepenuh masa"...so ini lah periuk nasi kami dan kami akan cuba buat yang terbaik mungkin utuk custumer...insyaallah...







ape yg menarik lagi tentang dapur terdapat satu portable island cabinet...siap bersayap serta ada busket ( pull out busket )....comey jer.....hihihih...buleh di tolak kemana saja..yang anda suka..tanpa memenuhkan ruang dapur anda...

                                          * kat bawah tu ade roda....bersayap kiri dan kanan...*


kemudian kami menyambung kerja lagi iaitu membuat almari bilik...yang memang simple...tapi bile dah siap memang cun...nampak besar bilik...


material pun white gloss...cantik..slidding...
kombinasi hitam dan putih....


 alhamdulillah dapt siapkan projek ni tanpa gagal..tepat pada masanye...

Tuesday, April 8, 2014

kabinet dapur 3G glass klang

ari ni nak kongsi sket tentang satu projek di klang...projek melibat kan membuat kabinet dapur,rak tv,lantai lamina,plaster siling serta mengecat rumah.....
      keje2 ni x la susah sangat..simple je la...alhamdulillah dapat siapkan dgn masa yg di tetapkan..


ni tgh proses mengecat luar rumah..merah gitu...

yang ni pulak pemasangan lantai lamina...ape yg best tentang lantai lamina ni warantty yg di berikan 2 tahun..
yang ni pulak rak tv..simple mimple lah...kaler hitam...high gloss...
yg dah tentu la kabinet dapur...dengan kombinasi kaler hitam dan putih..di tambah lak aksesori softclose..memang menarik dan tertarik...gerenti top punye la....