Sunday, February 7, 2016

kabinet dapur alai melaka

alhamdulillah selesai lagi satu pemasangan kabinet dapur di melaka bandar bersejarah ni...kali ni kami di tugaskan menyiapkan kabinet dapur di rumah en izuddin pematang pasir alai melaka..wow...en izuddin memang baik orang nye..bekerja di klang namun beliau beli rumah di melaka..hujung minggu beliau pulang ke melaka..
untuk kabinet dapur rumah beliau kami menggunakan material jenis fomeca memandang kan area melaka ni memang terkenal dengan penggunaan material fomeca..

tu dia kabinet rumah en izuddin kite...ruangan dapur rumah memang besar..syok dok kat dapur rumah en izuddin ni..selesa..

terdapat juga satu tall unit untuk menyimpan penyapu dan pelbagai barang serba guna

yang ni pulak satu kabinet tall unit untuk peti ais serta untuk menyimpan lauk..apa yang menariknya kami cuba menggabungkan cara tradisional iaitu menggunakan jaring lauk yang mana kita dapat lihat seperti almari zaman 80an dulu..

terdapat satu lagi tall unit di sebelah meja makan yang menempatkan pinggan dan mangkok..senang nak ambil pinggan gitu..

untuk ruang tamu kami buat satu kabinet serba guna yang melibatkan meja belajar serta tempat iron baju..
alhamdulillah semua siap dengan jaya..terima kasih en izuddin....
kepada warga melaka yang ingin kan perkhidmatan kami anda buleh la menghubungi kami di talian 014 8027674




PROMOSI KABINET DAPUR DI MELAKA


Promosi kabinet dapur dengan harga yang terbaik dari kami...
Pelbagai material buleh di dapati dari kami 
Antara koleksi kami...





Yg ni kami menggunakan material jenis 3G glass warna biru laut..sejuk mata memandang..

Penggunaan 3G glass warna merah juga selalu menjadi perhatian pelanggan...walaupun warna ni agak garang namun ia menyerlahkan lagi dapur anda..



Putih putih melati...putih membuat kn dapur rumah anda kelihatan luas..ditambah pulak dengan campuran 3G glass hitam...peh...



banyak lagi koleksi kabinet dapur untuk rujukan anda..mari kita lihat beberapa koleksi kabinet dapur 3G glass



pelbagai pilihan warna buleh di dapati di sini..




untuk keterangan lanjut anda buleh lah menghubungi kami di talian 019 6645709 atau 014 8027674

Friday, February 5, 2016

Kabinet dapur seksyen 8 bangi

Alhamdulillah selesai juga satu pemasangan kabinet dapur di seksyen 8 bandar baru bangi...berhempas pulas menyiapkan tempahan kabinet dapur satu kepuasan kepada kami apabila pelanggan berpuas hati..jodoh kami di pertemukan dimana pemilik rumah ni bernama doktor khalid menziarahi kilang kami di tasek kesuma...untuk pengetahuan semua doktor khalid bertugas di hospital Johor Baharu...namun beliau membeli rumah di bandar baru bangi maka kami di pilih untuk membuat kabinet dapur rumah beliau...
Mari kita lihat beberapa koleksi kabinet dapur rumah beliau..

Material yang di gunakan untuk rumah doktor ni adalah spt 3G glass..yg best nye pakai 2 jenis kaler...wow...memang menarik



Penggunaan hingest jenis soft close juga menjadi keutamaan kesemua projek kami..ini memastikan kualiti agar lebih terjamin..



Mari kita lihat beberapa koleksi kabinet dapur rumah doktor khalid ni



Terima kasih tak terhingga kepada doktor khalid dn isteri kerana sudi membuat tempahan dengan kami

Kepada yg berminat buleh la menghubungi kami di talian 019 6645709 untuk keterangan lanjut..

Sunday, January 10, 2016

Kabinet dapur 2016

Alhamdulillah kita telah pun masuk ke tahun 2016 dengan jayanya...semoga tahun 2016 ni dapat kita bersama memenuhi impian dan azam tahun baru...
Begitu juga dengan kami, azam 2016 ni kami nk memperkemaskan lagi kerja kerja hasil kami supaya ia menjadi yang terbaik lagi..dalam mengharungi perniagaan perabut ni banyak yang perlu kami pelajari..insyaallah semoga kami sentiasa di beri kepercayaan dari pelanggan..
Permulaan tahun 2016 ni sbg kenangan 2015 yg byk kami harungi kesulitan..namun kami harungi jua untuk martabatkan hasil kerja bumiputera..
Di sini kami kongsi kan beberapa kerja yg dah siap spt di melaka, bangi seksyen 7, kajang perdana, taman perkasa hulu langat dan taman emas dengkil.

Yang pemasangan di lakukan di alai melaka.antara yng terlibat untuk pemasangan rumah ni
En naz
En zazri
En farizal
Puan indah
En zul
En ahmad

Sebanyak 9 item pemasangan rumah ni..



Projek pemasangan bawah tangga di seksyen 7 bangi rumah kak ida..satu kabinet bawah tangga yang simple namun cantik dan kemas..
Krew yg terlibat
En zazri
En farizal
En ahmad



Pemasangan ini di buat rumah cikgu mohammad di taman perkasa hulu langat yang melibatkan kabinet dapur dan rak tv..alhamdulillah selesai dengan jayanya..

Krew yg terlibat
En ahmad
En zul



Dan yang terakhir sekali di taman emas dengkil rumah dato habib..
Krew yang terlibat
En zazri
En zul.

Selamat kembali bekerja semula juga kami ucapkan kepada puan azlila yang cuti lama bersalin dengan kehadiran cahaya mata nya mohammad danish arsyad..

Kepada semua warga NaZ Craeative Trading semoga anda semua pada tahun ni dapat memantapkan lagi kemahiran masing masing untuk menuju masa hadapan..

Monday, December 7, 2015

Memori naz creative 2015

MUKADIMAH





" tiada ragu lagi kau yang mengetahui hakikat yang tinggi..tiada ragu lagi daku mengsyukuri redha dalam pasti"


alhamdulillah syukur kehadrat illahi kami masih mampu berkarya menghasilkan kabinet dapur serta perabut perabut walaupun banyak dugaan tahun ni..
2015....tahun yang mencabar bagi kami..penuh pahit manis luka berdarah sampai hampir nak jatuh dah..namun rezeki di tangan ALLAH...kami bersyukur sangat..


Paling terkesan, kami mula beroperasi pada tahun 2004 di Kajang Utama dan selama itu lah kami tak pernah berpindah premis..Pada bulan mei 2015 menyaksikan kami terpaksa berpindah premis ke semenyih kerana masalah yang tak dapat di elakkan iaitu sewa premis naik secara mendadak..sedih jugak lah..masa kena keluar dari premis tu macam nak nangis pun ada..pelbagai kenangan di Premis Kajang Utama tu..Rakan rakan lain ramai yang tutup kedai, buka setahun tak jalan tapi kami bertahan 10 tahun kat situ..





keperitan kami bermula saat kami tengah bz dengan perpindahan..dugaan pertama kami terima apabila kami terpaksa berpindah ke semenyih jauh pendalaman sedikit dari kajang..pembelian barang hardware juga jauh serta agak makan kos sedikit.
ketika itu kami agak terumbang ambing kerana tempahan kabinet dapur buleh di katakan banyak jugak..kami terpaksa mengambil masa yang lama untuk menyiapkan tempahan pelanggan..ada pelanggan yang sanggup menunggu janji hasil kerja cantik dan kemas..tapi ada segilintir pelanggan yang hilang sabar kerana kelewatan kami dan hasil nya kami di hembur dengan kata kata kurang enak spt " kami menipu pelanggan , kontraktor penipu , dah tak mempercayai kontraktor melayu dan macam macam lagi
kami juga menerima panggilan dari persatuan pengguna kerana ingin di dakwa kontraktor penipu..di sini kami NAZ CREATIVE ingin tegaskan..ada beza nya kontraktor menipu dengan yang tak menipu

1. apabila kontraktor menerima tempahan dari pelanggan, namun masa yang di ambil agak lama untuk siapkan..itu bukan menipu namanya..ini kerana kontraktor tersebut kurang peralatan atau pekerja untuk mengejar masa menyiapkan tempahan
2. apabila kontraktor menerima tempahan namun hasil yang di terima kurang memuaskan atau kurang kemas ..itu juga bukan menipu..ini kerana mereka kurang berpengelaman atau kurang ilmu lah..
3. konkraktor yang menipu adalah konkraktor jenis ambil deposit terus hilang entah kemana..ini baru menipu






PENGALAMAN


alhamdulillah kami berentap dengan masalah cuma dua bulan sahaja..setiap hari kami berdoa agar dapat selesaikan masalah ini dengan cepat dan mudah..bermula bulan julai 2015 kami dapat beroperasi seperti biasa. berkat sokongan dari pelanggan pelanggan NAZ CREATIVE yang sentiasa memberi semangat kepada kami agar kekal dalam bidang pembuatan kabinet dapur ni..Tak ramai pembuat kabinet dapur bumiputera..alhamdulillah kami masih bertahan..


CORETAN NAZ CREATIVE TRADING


NAZ CREATIVE TRADING
Di tubuhkan pada tahun 2005 dan ketika itu sye bersama seorang rakan seperjuangan mula memberanikan diri dalam perniagaan perabut..ketika itu agak kurang anak melayu yang menceburi bidang perniagaan perabut, anak melayu hanya mampu menjadi pekerja kilang perabut je ketika itu manakala tokey nye semua cina..kalau ada pun tak berapa buleh nak bernyawa..kami bernasib baik kerana kami mudah di terima pelanggan mungkin kerana sye banyak terlibat dengan dunia pemasaran..pekerja kami hanya mengambil anak melayu sahaja untuk bekerja ketika itu..
Bermula tahun 2009 bermula era ramai anak muda melayu membuka perniagaan perabut..kebanyakkan mereka yg bermula sebagai pekerja pada tahun 2000..ketika itu orang ramai mula komfiden dengan anak melayu dalam pembuatan perabut..namun ketika itu satu masalah mula timbul di mana kesukaran mendapat pekerja dari anak melayu..mungkin ketika kemunculan byk university membuat anak melayu ramai sambung belajar tak kira la lulus spm ke tak..time tu pengusaha perabut terpaksa menggunakan pekerja asing spt bangla, nepal dan myammar..kami juga tidak ketinggalan menggunakan tenaga kerja tenaga asing..apa yg bagus nye pekerja asing ni..ramai pengusaha melayu ketika itu buat duit kerana pekerja asing ni memang kerja siang malam..lain dengan pekerja tempatan, datang lewat, slalu cuti, malas dan sebagainye..di sebalik kebaikan pekerja asing ni ada satu keburukan yang menghantui pengusaha perabut..apabila pekerja asing dah ramai, mereka mula demand dengan kerja.pengusaha ketika itu ibarat lembu di cucuk hidung..terpaksa ikut arahan mereka..mana tak nye kalau tak layan, diorang satu team angkat kaki..pengsan tokey..
Bermula tahun 2013, ramai pengusaha perabut terpaksa gulung tikar kerana tak tahan layan karenah pekerja asing ni..masa tu la perkerja asing mula mengambil alih kilang perabut hingga la terjadi spt sekarang..rata2 kilang perabut sekarang di monopoli bangla sbg tokey..siap kawin dengan org malaysia beli rumah kereta dan kedai..
Namun begitu sye masih bersyukur mampu bertahan sampai sekarang dengan bantuan kenkawan yang sudi bekerja sama dengan saya..
Sye berterima kasih kepada bekas bos sye ketika itu Mr Lim yang byk memberi tunjuk ajar..antara kata katanya yang masih sye pegang sampai sekarang..
1. Pekerja yang terbaik dan yang paling kite harapkan..die lah yang akan menjadi pesaing kite satu hari nanti.
2. Bisness tidak perlu projek berjuta..cukup lah kite hanya dapat capai tanget jualan bulanan..contohnye kalau kite target 10k sebulan, mesti maintain setiap bulan.
3. Kalau nk buat bisness jgn hanya pikir untung, pikir dulu masalah yg akan tiba, bru buleh buat bisness.
4. Jangan jadikan modal sbg halangan..tapi tumpulah kepada marketing.
Bermula tahun 2009 bermula era ramai anak muda melayu membuka perniagaan perabut..kebanyakkan mereka yg bermula sebagai pekerja pada tahun 2000..ketika itu orang ramai mula komfiden dengan anak melayu dalam pembuatan perabut..namun ketika itu satu masalah mula timbul di mana kesukaran mendapat pekerja dari anak melayu..mungkin ketika kemunculan byk university membuat anak melayu ramai sambung belajar tak kira la lulus spm ke tak..time tu pengusaha perabut terpaksa menggunakan pekerja asing spt bangla, nepal dan myammar..kami juga tidak ketinggalan menggunakan tenaga kerja tenaga asing..apa yg bagus nye pekerja asing ni..ramai pengusaha melayu ketika itu buat duit kerana pekerja asing ni memang kerja siang malam..lain dengan pekerja tempatan, datang lewat, slalu cuti, malas dan sebagainye..di sebalik kebaikan pekerja asing ni ada satu keburukan yang menghantui pengusaha perabut..apabila pekerja asing dah ramai, mereka mula demand dengan kerja.pengusaha ketika itu ibarat lembu di cucuk hidung..terpaksa ikut arahan mereka..mana tak nye kalau tak layan, diorang satu team angkat kaki..pengsan tokey..Bermula tahun 2013, ramai pengusaha perabut terpaksa gulung tikar kerana tak tahan layan karenah pekerja asing ni..masa tu la perkerja asing mula mengambil alih kilang perabut hingga la terjadi spt sekarang..rata2 kilang perabut sekarang di monopoli bangla sbg tokey..siap kawin dengan org malaysia beli rumah kereta dan kedai..Namun begitu sye masih bersyukur mampu bertahan sampai sekarang dengan bantuan kenkawan yang sudi bekerja sama dengan saya..Sye berterima kasih kepada bekas bos sye ketika itu Mr Lim yang byk memberi tunjuk ajar..antara kata katanya yang masih sye pegang sampai sekarang..1. Pekerja yang terbaik dan yang paling kite harapkan..die lah yang akan menjadi pesaing kite satu hari nanti.2. Bisness tidak perlu projek berjuta..cukup lah kite hanya dapat capai tanget jualan bulanan..contohnye kalau kite target 10k sebulan, mesti maintain setiap bulan.3. Kalau nk buat bisness jgn hanya pikir untung, pikir dulu masalah yg akan tiba, bru buleh buat bisness.4. Jangan jadikan modal sbg halangan..tapi tumpulah kepada marketing.Terima kasih kepada semua kenkawan yang setiasa menyokong sye dari mula hingga sekarang..


PROMOSI



tahun 2015 jugak kami banyak membuat promosi kabinet dapur 3G & 4G glass dengan harga yang rendah. Ini kerana kami memberanikan diri membeli material secara pukal dan alhamdulillah produk kami mendapat sambutan yang amat luar biasa..Sebenarnya nak buat promosi harga runtuh ni bukan mudah, silap hari bulan buleh lingkup..hihihihihi..mujur lah dapat sambutan sampai tak menang tangan nak handle..hampir 70% kami keluarkan produk 3G dan 4G glass untuk tahun 2015..
Kami jugak menerima tempahan luar kawasan spt pada bulan ogos kami ke Pahang untuk memasang almari bilik serta melaka untuk set kabinet dapur.. kalau tahun 2014 sampai ke kelantan kami pasang. tahun ni itu je la..tetapi sambutan dalam lembah klang memang menakjubkan..


KREW KREW & STAff


1. awin
2. lan
3. idris
4. saeem
5. muazim
6. saiful islam
7. abdullah
8. wak adi
9. hasyim
10. pijan
11. paloi12. zazri
13. idan
14. jamil
15. fendi
16. farizal
17. zul
18. safuan
19. indah
20. ahmad
21. musa - kerja batu
22. along - plaster syiling
23. eddy - kerja batu


LAMPIRAN

di sini kami lampirkan beberapa kerja yang telah kami siapkan sepanjang tahun 2015 dari januari sampai lah ke disember 2015..kepada sesiapa yang di luar sana menginginkan perkhidmatan kami.anda buleh lah menghubungi kami 019 6645709 en naz atau 014 8027674 puan AZ
















akhir kata dari kami..terima kasih kepada semua follower blog NAZ CREATIVE kerana sudi memberi kepercayaan yang tinggi kepada kami..insyallah dari hari ke hari kami akan cuba perbaiki dan memantapkan lagi skill kami dalam bidang pembuatan perabut..apa yang kami harapkan cuma sokongan dari semua pelanggan....terima kasih tak terhingga kepada semua..
"selamat menyambut tahun baru 2016"


Komen Anda


ShoutMix chat widget

Blog Archive