Tuesday, April 21, 2015

Kabinet dapur nilai impian

Bermula dgn satu panggilan maka pihak kami menyusun satu pertemuan dengan pemilik rumah bernama en azmi..
En azmi ingin membuat tempahan kabinet dapur yang berasaskan milamine board serta kekemasan edging aluminium..

Maka dengan ini siap lah satu lagi hasil karya seni dari kami  kabinet dapur yang simple  dari segi design serta warna yang menjadi pilihan en azmi..



Design kabinet dapur rumah en azmi ni berbentuk U shape..



Hingest soft close juga menjadi pilihan utama utk rumah en azmi ni..so pintu xde lah tertutup dengan kuat dan terhempas..



Tgk saja pilihan kaler..cun tu...ngam dengan kaler dinding dapur..sususan sinki di tengah serta dapur di tepi..

Akhir kata dari kami terima kasih kepada en azmi kerana memberi kepercayaan kepada kami untuk siapkan kabinet dapur rumah beliau..

Krew yg terlibat rumah en azmi

Naz : marketing
Zazri : supervisor
Hasyim : ketua tukang
Pijan : pembantu tukang

Tuesday, April 7, 2015

Kabinet dapur cheras perdana

Alhamdulillah selesai satu lagi pemasangan di cheras perdana 3...satu kombinasi antara milamine dn 4G glass memang menarik..ini bereti sudah dua pelanggan kami membuat tempahan kabinet dapur kombinasi sebegini..sblom ni pelanggan kami di batu 14 hulu langat..anda buleh lihat pada tajuk " kabinet dapur azwa batu 14 hulu langat"

Cantikkan simple je design kabinet dapur rumah ni..

Mari kite lihat koleksi galeri rumah ni



Krew yang terlibat spt sye sendiri, wak adi serta paloi

Sunday, March 29, 2015

Kabinet dapur azwa batu 14 hulu langat

Satu lagi kabinet dapur kombinasi 4G glass bersama milamine board memang sesuatu yg terbaik serta ekonomi punye..
Utk wall unit kami buat pakai material milamine board serta base unit kami pakai 4G glass..

Kombinasi kaler juga berbeza..dua kaler tu untuk kabinet dapur rumah puan azwa ni..



Cantikkn...penggunaan material kombinasi ni memang ekonomi la..jimat sikit..

Saturday, March 28, 2015

Kabinet dapur damai residen rizal

Bertempat di seksyen 3 bangi DAMAI RESIDEN APARTMENT maka siaplah satu hasil karya pembuatan kabinet dapur dengan menggunakan material jenis 4G glass...mari kite lihat sama2

Bagi kami ini adalah pemilihan kaler yg begitu ceria utk ruangan dapur sebuah apartment..

Simple je kabinet dapur rumah en rizal ni..tp memang cantik walau pun simple..tgk saje pada pemilihan kaler kombinasi hitam dan kuning..terdapat juga pintu lubang angin agar bawah dapur tidak berbau hapak..

Terdapat juga beberapa eksesori tambahan rumah en rizal ni..salah satu nye rak pinggan gantung..so lepas basuh pinggan terus simpan pinggan kt atas..kan senang cmtu..



Yang ni pulak rak simpan botol.. Nk isi sos kicap dn pelbagai lg tak de masalah..setel masalah..tak payah longgokan atas kabinet tu..

Antara krew yang terlibat

Az : marketing
Saipul : ketua tukang
Anuar : pembantu tukang
Musa & along : konkrit top

Friday, March 27, 2015

Kabinet dapur 4G glass black mirror

Pertama kali penggunaan kaler black mirror di gunakan sepenuhnye oleh NAZ CREATIVE TRADING di seksyen 3 bandar baru bangi..
Sebelum pihak kami pernah kongsikan tentang almari bilik beliau di tajuk " almari anti jump kak aminah " kali ni kami nak kongsikan sedikit info tentang kabinet dapur umah beliau..

Dengan menggunakan material 4G glass black mirror memang menampakkn kelainan umah beliau..kebiasaan table top menggunakan kaler hitam manakala pintu kaler cerah..tapi kali ni puan aminah nk kan kelainan kaler supaya tak sama mcm rumah orang lain..



Setelah di persetujui dgn design dan material maka bermulalah pemilihan warna..warna yg menjadi pilihan hati beliau adalah BLACK MIRROR..takut jugak kami masa tu ye la kami pun tak pernah proposekn warna tu sedemikian kepada custumer..kerana mungkin bagi kita warna hitam ini akan menyempitkn ruang..



Tapi bila dah siap..wow...memang elegen la..teserlah kemewahan ruangan dapur..



Terdapat juga satu " carcas" atau body cabinet tall unit untuk peti ais dan oven kat tepi ruangan dapur..kan comey macam ni...barangan dapur pun tersusun rapi..



Penggunaan hingess juge kami pakai jenis soft close agar pintu tertutup secara budiman..( tak terhempas kuat la pintu tu )..

Terdapat juga pelbagai eksesori tambahan rumah kak aminah ni..



Nampak tu..wow..simpan pinggan mangkuk periuk kuali semua ada..

Akhir kata dari kami..
" jangan ketinggalan tawaran yang istimewa kuasa di jamin 100% buatan malaysia"..

Antara krew yang terlibat utk pemasangan dapur ni..

Naz : marketing & desingner
Az : konsultan
Awin : ketua tukang
Lan : pembantu tukang
Wak : pembantu tukang
Saeem : pembantu tukang
Zazri : elektrical wiring

Tuesday, March 24, 2015

Kabinet dapur dan GST

Assalamualaikum kepada smua para pembaca blog kabinet dapur...
Lagi beberapa hari kite semua rakyat malaysia akan menempuh satu lagi fasa dengan kehadiran undang2 baru iaitu GST..kami dari NAZ CREATIVE pun x bebarapa faham dgn GST ni..apa yg kami di maklumkn semua pembekal bahan mentah perabut akan naikkan harga selepas bulan april ni..

Ramai yang bertanya kepada kamu x kurang juga melalui pesanan ringkas henpon serta whatssap adakah harga kabinet dapur akan naik selepas penggunaan GST ni..

Jawapan saya " saya pun tak tahu".....yang saya tahu dh 10 tahun saya dalam perniagaan perabut ni harga yang kami pakai harga adalah harga sama seperti kami bermula...


Sebab itu bila ada pelanggan bertanya mahalnye..kami tak tahu mahal di mana..sebab harga kami sama seperti dulu..apa yang terapkan adalah sedaya upaya menyediakan perkhidmatan yang terbaik....




Friday, March 20, 2015

Almari anti jump kak aminah

Salam jumaat kepada semua pembaca blog serta pencinta seni hiasan rumah..alhamdulillah baru siap almari bilik serta rak buku rumah kak aminah di seksyen 3 bangi...


Berciri cirikn bilik moden stail memang cun..tgk saja almari bilik kak aminah ni..menggunakn material anti jump bronze mirror memang menarik hati..



Yg paling menarik adalah terdapat ruang utk tukar baju dlm almari tu...

Terdapat 2 biji almari anti jump umah ni...utk bilik anak dara puan aminah ni kite pakai body kaler putih manakala pintu anti jump black mirror



Tgk almari ni sedap mata memandang..dh x perlu pakai meja solek..satu badan buleh nampak tau..

Terdapat juga satu kabinet tinggi dlm setor umah kak aminah ni..umah kak aminah ni jenis type semi D..so memang besar la umah kak aminah ni..material yg kami pakai utk rumah ni adalah jenis milamine board pintu slidding..



Yang ni pulak rak buku tebuka..depan belakang buleh amik buku..di letakkan di kawasan ruangan membaca...kak aminah ni seorang pensyarah di UTM skudaj johor..so setiap minggu beliau akan balik ke bangi utk bercuti..

Setel sudah utk almari dan rak buku umah kak aminah ni..tapi ada satu lagi kabinet dapur umah kak aminah ni...tggu tau..minggu depan baru buleh upload..sbb baru 80% siap..hihihihi..

Tukang yang terlibat

Naz : marketing & desingner
Azlila : konsultan
Awin : ketua tukang
Lan : pembantu tukang
Wak : pembantu tukang
Saeem : pembantu tukang
Zazri : wiring

Komen Anda


ShoutMix chat widget

Blog Archive