Friday, June 23, 2017

Kabinet dapur D palma putrajaya

Assalamualaikum kepada semua pencinta kabinet dapur..hari ni kami nak kongsikan sedikit pemasangan kami di putrajaya presint 11 ala berdepan dengan rumah PR1MA tu..yang di beri nama D PALMA...



Nin dia tingkat 14 bak ang...kalau di kira balik dah setahun kami tak buat pemasangan di putrajaya ni...ye la kalau sebelom ni kami beroperasi di kajang, maka nya putrajaya ni tidak asing la untuk kami..sebut saja presint berapa insyaallah kami pernah buat pemasangan..

Tapi kali ni kami sudah beroperasi di melaka..makanya putrajaya ni jarang la kami ambil sekarang...cuma untuk projek ni kami ambil sebab ada beberapa item..buleh la cover sikit..




Untuk set kabinet dapur rumah en rosli ni salah seorang kakitangan imegresen putrajaya ni, kami menggunakan material jenis 3G glass kombinasi hitam dan marron..

Terdapat satu kabinet tall unit untuk oven yang kami gunakan material 3G glass kaler hitam..

Kesemua pintu kami menggunakan hingest jenis soft close...yang best nye untuk table top kami gunakan material quart stone..terbaik dari ladang...





Ada 3 set almari bilik berbeza ukuran dan warna..untuk bilik master dan paling besau kami gunakan kaler ke emasan ( gold colour ).

Manakala untuk bilik kedua dan ketiga kami gunakan kaler hitam dan kuning telor..

Kesemua jenis pintu adalah 3G glass anty jump slidding door...

Setelah selesai je pemasangan di rumah en rosli ni kami bergegas pulak ke rumah nora puchong...( jap lg kami story ).

Apa2 pun terima kasih en rosli kerana menyokong hasil dari kami...

Kabinet dapur alor gajah.

Ku mengharap kan ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna...

Selesai sudah pemasangan kabinet dapur di alor gajah rumah banglo milik puan ainun jariah seorang bekas pensyarah di UiTM Jengka..


Untuk projek rumah puan ainon jariah ni kami di tugaskan menyiapkan 2 set kabinet dapur serta 6 biji almari bilik..memang besau jugak la projek ni...

Sebenarnya tempahan telah di buat pada bulan januari tetapi kami mula membuat pemasangan pada bulan mei..ini kerana puan ainon kite belom lagi pindah ke melaka....

Kami mengambil masa dalam seminggu untuk siapkan semua projek di rumah puan ainon ni...

Jom kite lihat beberapa koleksi rumah puan ainon...



Untuk set yang pertama kabinet dapur atas dan bawah menggunakan material 3G glass di sertakan aksesori rak pinggan gantung dan bawah..terdapat juga satu kabinet tall unit di mana dalamnya terdapat akserori tambahan..



Untuk set kedua kabinet dapur bawah sahaja menggunakan material 3G glass silver..


Untuk set almari bilik master kami gunakan material laminate putih beserta meja solek..





Mana kala selebihnya untuk bilik anak anak beliau...saiz yang sama cuma kaler yang berbeza..kesemua jenis pintu kami menggunakan hingest jenis soft close...

Terima kasih tak terhingga kepada puan ainon kerana sudi memberi kepercayaan kepada kami..

Akhir kata dari kami selama menyambut hari raya aidil fitri maaf zahir batin..

Wednesday, June 21, 2017

Kabinet dapur raya

Setahun menghilang sekarang menjelang hari yang bahagia selamat hari raya...

Assalamualaikum semua pembaca blog ini serta pencinta hiasan dalaman terutama kabinet dapur..

Alhamdulillah pada tahun ini kita semua masih di panjang kan umur di murah kan rezeki sepanjang melalui ramadhan...dalam kita bersuka ria jangan lah kita lupakan masih ada insan yang serba kekurangan..


Kami juga berterima kasih kepada semua yang menyokong aktiviti kami salah satu bumiputera yang menjalankan perniagaan perabut..

Insyaallah lepas raya kita sambung smula aktiviti kita membuat perabut..

Akhir kata dari kami jom kite lihat kabinet dapur raya yang kami siap kan dari lepas raya tahun sudah...makna nya semua beraya dengan kabinet dapur baru la...

Bermula dengan en zahari dari bangi..berakhir dengan en badrul dari tangga batu...






Thursday, June 15, 2017

Kabinet dapur bulan april, mei 2017

Assalamualaikum kepada semua rakyat malaysia serta umat islam di seluruh dunia selamat menyambut ramadhan tahun ni...semoga kehadiran ramadhan kali ni memberi sejuta rahmat kepada kite semua..

Hari ni kami nak kongsikan sedikit projek terbaru kami..

Job no : 271
Lokasi : mahaad tahfiz an nur kesang
Info : katil besi dan ampaian baju



Job no : 273
Lokasi : alor gajah
Pemilik : puan ainul jariah
Info : 2 set kabinet dapur dan 5 set almari bilik.



Job no : 282/293
Pemilik : en azhar
Lokasi : tangga batu
Info : kabinet dapur, almari bilik 3 set, grill, pendawaian elecrtical.


Job no : 288
Pemilik : puan azi
Lokasi : paya emas
Info : kabinet dapur



Job no : 291
Pemilik : tuan rahim
Lokasi : tiang dua
Info : kabinet dapur


Job no : 292
Pemilik : kak ana
Lokasi : serkam
Info : rak tv


Job no : 294
Pemilik : doktor harris
Lokasi : batu berendam
Info : kabinet dapur



Job no : 295
Pemilik : doktor sabrina
Lokasi : belimbing setia durian tunggal
Info : kabinet dapur


Job no : 296
Pemilik : imam salim
Lokasi : kg jus selandar
Info : kabinet dapur


Job no : 297
Pemilik : cikgu normala
Lokasi : tengkera
Info : almari bilik



Job no : 298
Pemilik : nasrul
Lokasi : durian tunggal
Info : kabinet dapur



Job no : 299
Pemilik : reduan
Lokasi : pulai
Info : 2 set almari bilik



Job no : 300
Pemilik : siti juliah puteh
Lokasi : sg mati muar
Info : almari bilik



Job no : 301
Pemilik : khairudin
Lokasi : ayer molek
Info : rak tv, almari hiasan, plaster ceiling dan pendawaian electrical.


Job no : 302
Pemilik : en rosli
Lokasi : presint 11 putrajaya
Info : kabinet dapur dan 3 set almari bilik.


Job no : 303
Pemilik : puan nora
Lokasi : permai court puchong
Info : kabinet dapur 3G glass



Job no : 304
Pemilik : puan rozana
Lokasi : tanjung minyak perdana
Info : kabinet dapur



Job no : 305
Pemilik : farid
Lokasi : taman seri terendak
Info : kabinet dapur


Job no : 306
Pemilik : en zaini
Lokasi : tambak bugis
Info : kabinet dapur



Job no : 307
Pemilik : mak cik
Lokasi : padang temu
Info : kabinet dapur





Job no : 308
Pemilik : kak jalillah
Lokasi : kg mendapat jasin
Info : kabinet dapur



Job no : 309
Pemilik : cikgu rosli
Lokasi : ayer molek
Info : kabinet dapur



Job no : 311
Pemilik : en badrul hisyam
Lokasi : tangga batu
Info : kabinet dapur




Wednesday, May 24, 2017

Kabinet dapur tangga batu

Alhamdulillah setelah berhempas pulas menyiapkan tempahan di tangga batu akhirnya selesai semua nya dengan jayanya...


Pemilik rumah ni bernama kak ila bersama suami nya en azhar..
Untuk pengetahuan semua puan ila ni menjalankan perniagaan kedai runcit di cheras..so rumah di tangga batu ni sekadar aset untuk hari tua la...

Projek kami kat sini merangkumi kabinet dapur, almari bilik, grill dan wiring lampu..

Untuk yang pertama jom kite lihat kabinet dapur beliau..



Dengan menggunakkan table top konkrit tile 2 x 2 kaler hitam serta kabinet dapur 3G glass sebesar besar dapur ni..area dapur ni memang luas. Puas hati la kalau dapat dapur camni. Nak panggil orang kampung datang pun seronok ler...

Penggunaan warna berkombinasi oren dan marron memang menjadikan dapur ni ceria..bukan ceria pop star tau...


Kami juga mendapat kepercayaan yang tinggi dari puan ila untuk membuat almari bilik, pendawaian electrical serta pemasangan

Jom kite cuci mata sekejap antara koleksi koleksi projek di rumah puan ila ini..



 Almari bilik ni kami gunakan pintu jenis slidding anty jump..




 Kerja kerja pendawaian electrical.




 Grill juga kami pasang..



Yang paling penting siap servis potong rumput tu...

Jangan terkejut...

Terima kasih puan ila kerana memberi kepercayaan kepada kami.

Produk Kami

Komen Anda


ShoutMix chat widget

Blog Archive