Wednesday, April 4, 2018

Kabinet dapur taman 1 krubung

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog serta pencinta kabinet dapur cantik..
Hari ni kami nk kongsikan sedikit tentang satu lagi pemasangan kabinet dapur di taman 1 krubung.

Pemilik rumah kali ni bernama en hasyim bekas pensyarah IKM pekan dan sekarang menetap di melaka iaitu taman 1 krubung.



Untuk ruangan dapur rumah en hasyim ni memang besar. Puas hati kalau dapat ruangan dapur macam ni. Beliau telah setuju memilih material jenis laminate glossy agar ruangan dapur rumah beliau kelihatan lagi cantik.




Nak pasang rumah en hasyim ni pun cabaran buat kami sebenarnya..en hasyim kite ni pensyarah senibina..so agar mendebarkan buat kami..cerewet nye tak payah cakap la...satu persatu die perhati dari segi design mahu pun kekemasan kerja termasuk lah cara kami bekerja.


Alhamdulillah, dari pengalaman kami yang dah hampir 15 tahun ni bekerja, beliau sangat berpuas hati. Kami pun ape lagi tersenyum lebar la...

Kami juga bersyukur kerana kami selalu berdepan dgn pelanggan cerewet dan di sebabkan ini lah kami sentiasa belajar cara bekerja dengan terbaik.

Terima kasih kepada en hasyim kerana banyak menyumbangkan ilmu kepada kami..insyaallah lepas ni kite sambung lagi projek projek akan datang..

Friday, March 30, 2018

Kabinet dapur bertam perdana melaka

Alhamdulillah selesai sudah pemasangan kabinet dapur di taman bertam perdana ni di mana pemiliknya rumah ni seorang yang cantik dan comey iaitu puan diana dari kampung baru kuala lumpur. Tu dia jauh kan.

Perkenalan yang singkat antara kami telah membuka hati puan diana untuk membuat tempahan kabinet dapur dengan kami memandangkan kami pernah membuat tempahan area perumahan taman bertam perdana ni.

Kelanjutan cerita, puan diana setuju memilih material jenis 3G glass berwarna putih manakala table top konkrit tile 2 x 2 juga bewarna putih.

Maka terhasil lah satu pemasangan di sini...jom kite lihat beberapa koleksi di rumah puan diana ni.






Terima kasih puan diana kerana sudi membuat tempahan dengan kami. Kepada anda yang berminat dengan perkhidmatan kami buleh menghubungi kami di talian 0196645709 atau datang ke kilang kami di taman bukit tembakau umbai.

Friday, March 16, 2018

Promosi kabinet dapur raya 2018

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog ini serta pencinta kabinet dapur..

Berita baik untuk anda yang sedang mencari konktraktor kabinet dapur dan yang sedang bermimpi mimpi mempunyai kabinet dapur yang cantik dan menarik..

Sempena menjelang raya aidil fitri 2018 ini kami dengan berbesar hati melancar kan promosi harga terbaik kabinet dapur untuk tahun 2018

Kali terakhir kami buat promosi raya pada tahun 2016...tahun 2017 tak sempat nk buat promosi...kini 2018 kami lancarkan sekali lagi promosi..

Sebenar nya bukan nak lancarkan promosi ni..kami kena membeli bahan mentah secara pukal untuk mendapat harga yang rendah dari pembekal.

Alhamdulillah setelah termetrai perjanjian dgn pembekal maka mulai esuk kite start promosi kabinet dapur raya 2018 sehingga menjelang raya..

Siapa cepat dia dpt...
Jom kite tgk promosi...





Kepada yang berminat buleh la menghubungi kami 0196645709 atau buleh lah singgah ke kilang kami di taman bukit tembakau umbai..

Thursday, March 15, 2018

Kabinet dapur jasin bistari

Alhamdulillah berkat kesyukuran selesai jugak pemasangan kami di taman jasin bistari ni. Ini pemasangan kali ke 5 kami di taman jasin bistari..terima kasih warga jasin bistari yang sudi membuat tempahan dengan kami..

Untuk pemasangan kali ni kami di tugaskan ke rumah en amran untuk satu set pemasangan kabinet dapur.


Untuk projek rumah en amran kami mengambil tempoh selama 2 minggu termasuk hari perbincangan drawinng dan harga. Alhamdulillah segi harga telah pun di persetujui maka bermula la kami untuk sesi operasi.


Untuk pemilihan material, en amran memilih material jenis laminate warna ala ala kopi susu agar sesuai dengan warna dinding dapur.


Terdapat juga satu breakfast table di sebelah peti ais. Ini bagi memudahkan kite untuk sarapan pagi. Tak perlu la nak bersepah di meja makan.




Akhir kata dari kami, terima kasih kepada en amran kerana sudi membuat tempahan dengan kami. Insyaallah sebaik mungkin kami memastikan kualiti terjamin.

Kepada yang berminat dengan perkhidmatan kami buleh menghubungi kami terus ke talian 0196645709.

Sunday, March 11, 2018

Kabinet dapur taman nuri

Alhamdulillah selesai sudah pemasangan kabinet dapur di rumah en saupi bertempat di taman nuri durian tunggal.

Untuk pemasangan kali ni kami menggunakan material jenis laminate glossy manakala table top kami menggunakan jenis konkrit top tile 2 x 2..



Pemilihan warna yang agak berani iaitu warna kuning glossy memberi impak yang begitu bagus sekali memandang kan ruangan dapur en saupi ni agak besar.
Terdapat satu ruang oven di bawah dapur memasak menjadikan dapur ini kelihatan menarik sekali..


Terima kasih kepada en saupi dan isteri kerana sudi membuat tempahan dengan kami..

Kepada semua yang di luar yang ingin membuat tempahan dengan kami buleh lah menghubungi kami 019 6645709 untuk dapatkan keterangan lanjut.

Saturday, February 24, 2018

Kabinet dapur melaka 2018

Tanggal 20/8/2010 bermulanya satu era promosi kabinet dapur melalui alam maya berinternet ini..ketika itu agak masih kurang para para menggunakan medium ini untuk promosi jika di bandingkan dengan sekarang. Ketika itu blog ini di cipta hanya kenangan kami setelah selesai membuat pemasangan kabinet dapur memandang kami bermula dari tahun 2004  jadi mungkin blog ini dapat menyimpan segala memori.



Masa berlalu dengan pantas, kini telah pun menjejak 2018, bermakna sudah hampir 8 tahun blog ini melebarkan sayapnya..kami bersyukur blog ini dapat memberi menafaat kepada semua yang ingin mencari kabinet dapur di hujung jari..



Bermula tercipta blog ini ketika kami masih beroperasi di kajang dan kini kami berada di melaka. Walaupun sekarang banyak kemunculan aktiviti promosi melalui laman sesawang ini spt facebook, twitter, instegram dan macam macam, blog DUNIA KABINET DAPUR masih lagi relevan untuk semua.



Kami mengakui impak dari blog ini amat besar sekali di mana pelanggan menghubungi kami tidak henti henti hingga kami terpaksa menolak atas alasan tidak mampu membuat sebab terlalu banyak. Kami cuba mengambil tempahan secara terhad demi memastikan kualiti terjamin.


Di kala negara kita sedang menghadapi pergolakkan ekonomi sehingga memaksa bahan mentah naik secara mendadak, ada di kalangan kontraktor perabut sanggup merosakkan harga seperti memberi harga yang terlalu murah. Akibatnya acap kali kita dengar pelanggan di tipu olek kontraktor kabinet dapur.


Bagi kami pula, harga yang kami tawarkan amat berpatutan mengikut kesesuaian material. Jika mahal biar la itu harga kami, dan jika murah itu juga harga kami.



Kami juga menggunakan tenaga kerja 100% bumiputera demi memberi ruang sesama kita mencari rezeki. Di samping itu kami juga sentiasa memberi latihan kepada staff kami agar sentiasa memastikan kualiti.

Kami berterima kasih kepada semua pelanggan kami yang sudi memberi kepercayaan kepada kami. Tanpa anda siapa lah kami.

Kepada di luar sana yang berminat nak buat tempahan dengan kami buleh hubungi kami 019 6645709 atau buleh datang sendiri ke kilang kami di taman bukit tembakau umbai..

Kabinet dapur segamat

Assalamualaikum kepada semua pencinta kabinet dapur....alhamdulillah kali kami telah pun siapkan lagi satu pemasangan kabinet dapur yang cantik bertempat di segamat..

Ini kali pertama kami ke segamat membuat pemasangan...berjalan jauh kali ni...

Pemilik rumah bernama en nazrul dan puan nurul memang baik orangnya...

Beliau memilih kabinet dapur jenis konktrit top serta pintu 3G glass merah hitam yang menjadi idaman hati..


Wow...walaupun simple tapi...kombinasi hitam dan merah menjadi kegilaan ramai ketika ini..


Terdapat satu aksesori tambahan spt rak pinggang bagi memudahkan kita menyusun pinggan setelah di gunakan..

Selain kabinet dapur kami juga membuat pendawaian elekrikal untuk rumah ni.

Alhamdulillah semuanya selesai dan en nazrul sgt berpuas hati...terima kasih kerana memberi kepercayaan penuh kepada kami.





Produk Kami

Komen Anda


ShoutMix chat widget

Blog Archive