Wednesday, September 3, 2014

Kabinet dapur : taman maju

Alhamdulillah siap satu lagi pemasangan kabinet dapur di taman maju kajang..

Dgn menggunakan kaler corak kayu material milamine board serta kemasan aluminium edging memang menampakkn suasana ceria..


Handle kami gunakan jenis aluminium profail agar nampak sisi moden..


Terdapat juga lubang angin pada tempat simpan tong gas agar tidak berbau dlm kabinet

Manakala utk kabinet gantung kami susun tinggi rendah agar nampak variasi carcas...

Cantik kn....

Hingest juga kami pakai jenis soft close...so x risau anak2 nk main buka pintu kabinet.


Pemilik rumah : en raja
Taman maju kajang

Friday, August 29, 2014

Memori naz creative trading

Alhamdulillah dgn berkat kesyukuran dr allah kami NAZ CREATIVE TRADING masih mampu bertahan sampai ke hari ini...10 tahun satu jangka yg buleh di katakan panjang dn masih mampu berdiri menghias laman dapur mengikut tempahan...
Pelbagai trend telah kami lalui dr yg klasik sehingga yg moden..
Mungkin kami x sebesar nama mama kitchen atau meranti furniture tapi kami cuba buat sebaik mungkin untuk kepuasan pelanggan...
Sepanjang perjalanan NAZ CREATIVE TRADING berkarya dlm bidang pembuatan perabut byk yg telah kami buat dn mungkin ada di antara anda semua pernah melihat secara langsung atau x langsung hasil buatan kami...
namun pertukaran tukang juga berlaku diantara kami, alhamdulillah kami masih mampu mengekalkan kualiti dari NAZ CREATIVE TRADING
disini sye perkenal kan para pertugas yang pernah bersama kami...
1. En Naz ( pemilik Naz Creative Trading sehingga skg )
2. En Zakaria ( rakan konsi En Naz 2004 - 2005 ) skg buka catering
3. En Fauzi ( berpegalaman 15 tahun dlm bidang perabut )
4. En Sekumer
5. En Malik
6. Cik Noriah ( pereka blog )
7. En roni
8. En hasim
9. En pijan
10. En Syah ( pemegang diploma desingner )
11. En Riduan
12. En Jamal
13. En hafiz
14. Muazim
15. Mualim
16. Pn Azlilawati




Wednesday, August 27, 2014

Contoh design kabinet dapur

Assalamualakum...

Hari ni nk kongsikn sikit contoh2 drawing utk tatapan anda..mungkin ada yg di luar sana tgh mencari ilham nk buat kabinet dapur atau nk menghias dapur agar nampak selesa..

 

 

 

* contoh dapur di mana kite letak satu ruangan mesin basuh di belah kiri...manakala belah kanan kite letakkn satu kotak peti ais..*

 

 

* untuk kabinet ni pulak kami just lakar simple je *

* utk ruang kabinet dapur yg luas kami pelbagaikn design pintu..terdapat juga pintu cermin utk menampakkn lagi variasi kabinet dapur*

* satu contoh almari hiasan utk di letakkn di ruang tamu...*


para pertugas

Naz : desingner

 

 

Saturday, August 23, 2014

kabinet dapur kota damansara

salam takziah dari kami NAZ CREATIVE TRADNG utk mangsa2 MH 17...
pemasangan kabinet dapur kali ini akan menjadi kenangan utk kami kenangkan mangsa MH 17 sbb nya bersamaan dengan tarikh satu malaysia berkabung utk mangsa2 MH17...
asslamualaikum kepada para pembaca blog serta pencinta kabinet dapur...pemasangan kali ni bertempat di KOTA DAMANSARA iaitu D' PALMA PUTERI APARTMENT jalan cencawi 6/6...
En ZUL FANDI nama pemilik rumah ni...org nya sempoi badan tegap...



kabinet dapur umah memang simple..menggunakan material milamine board di kemas kini aluminium edging...penggunaan kaler juga memainkan peranan...kalau keadaan dapur yg agak sempit macm rumah apartment atau flat di galakkan menggunakan kaler yang cerah..
kabinet dapur ini juga menggunakan konkrit top tile 2' x 2' berwarna hitam..



penggunaan hinggest juga kami gunakan jenis soft close.slow je tutup pintu....
selain dari pada pemasangan kabinet dapur..almari bilik juga tidak ketinggalan..menggunakan material yang sama spt kabinet dapur iaitu milamine board..


dan akhir skali pemasangan awning di luar rumah..


alhamdulillah selesai sudah pemasangan di rumah en zul fandi..rasa nya tidak terlewat utk kami ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin serta selamat pengantin baru...


para pertugas..

Naz : ketua projek / desinger
Azmi : marketing / konsultan
Fauzi : ketua tukang
hafiz : pembantu tukang
Azhar : awning

Tuesday, August 19, 2014

seksyen 16 bangi : en sallehsobri

assalamualaikum kepada pembaca blog serta penggemar kabinet dapur...
nama tuan rumah : en salehsobri beralamat di seksyen 16 bandar baru bangi...ala yang kat shell ada pasar malam yang org kata seksyen 1...
tuan umah ni memang sempoi org kedah..sejuk je tgk muke..( suami mihtali )..baik org nye..
alhamdulillah kami dari NAZ CREATIVE HOME FURNITURE dapt menyiapkan kabinet dapur umah beliau walau pun dah ramai kontraktor yang dtg mempromosi kan produk mereka yang jauh lebih mahal dari kami..

kabinet dapur umah beliau menggunakan material milamine board serta edging aluminium..kaler yang di pilih juga menampakan klasik cume di tambahkan sedikit elemen moden mengikut peredaran zaman...
terdapat jugak rak pinggan agar mudah menyimpan dan menyusun pinggan..memang cun dan simple...

manakala peti ais kami buat satu carcas agar tersimpan dan kat seblh peti ais kami buat satu tall unit..puas ati buleh simpan sume barang...
untuk pintu bawah sinki kami buat pintu lubang angin agar dalam kabinet dapur tu x berbau hapak...

akhir kata kami dari NAZ CREATIVE TRADING mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin...

manakala handle pintu kami pasang handle jenis BAR...setiap pintu juga kami pasang hingges soft close..so pintu tu akan tertutup dgn perlahan...


para pertugas:

Naz : ketua projek / marketing / desingner
Fauzi : ketua tukang
Hafiz : pembantu tukang


apartment seraya : kabinet dapur

ASSALAMUALAIKUM...............

apa khabar warga koperat..
apa khabar para peneroka..
apa khabar yang di hormat..
apa khabar para pencinta...............KABINET DAPUR.....
sempena di bulan syawal ni banyak sungguh jemputan rumah terbuka namun mohon seribu kemaafan diri ini x dpt hadir majlis tersebut atas kesibukan kerja menyiapkan tempahan kabinet dapur yang telah di tempah...
alhamdulillah pihak kami NAZ CREATIVE HOME FURNITURE dapat menyiapkan satu lagi projek di taman kajang utama iaitu di APARTMENT SERAYA...walau ordernye sebelum raya..lepas raya juga siap...
kerja2 yang terlibat spt pemasangan tile dinding, konkrit top, pemasangan tingkap serta kabinet dapur..
mari kite lihat hasilnya...
material yang di pilih adalah milamine board serta aluminum edging..
warna yng di pilih juga menampakan ruang dapur yang menarik kombinasi putih dan merah...menampakkan ciri2 moden pada dapur..
kabinet gantung kami buat sampai syiling agar buleh pengguna menyimpan barang banyak sikit..lagi pun die punya ketinggian lantai sampai syiling hanya 9 kaki...
untuk oven kami buat satu carcas ( body ) agar tersimpan kemas dan rapi..manakala peti ais kami letak bawah kabinet..
makanya segala ruang dapur beliau buleh menfaatkan barang..cantik kan..................
tingkap belakang tu pun pihak kami yang buat dan pasang...
alhamdulillah terima kasih kepada KAK RUZILA dan suami nya EN IZAT krn bg peluang pada kami siapkan rumah ni..tanpa kepercayaan dari pada pihak tuan mungkin kami x mampu menyiapkan..
terima kasih jugak kepada org gaji kak ruzila yang x jemu2 belanja kami ais cream..sedap sangat..

sebelum tu moga kak ruzila success dgn bisness yang baru di buka iaitu kedai dobi..


para pertugas :

Naz : ketua projek / marketing / desingner
Azlila : konsultan
Fauzi : ketua tukang
Muazim : pembantu tukang
Syariman : electrical / paiping
Yus : kepala tukang ( kerja batu )

Friday, August 8, 2014

Contoh design grill rumah


promosi grill yang baru nak masuk rumah..NAZ CREATIVE TRADING bukan sahaja membuat perabut tetapi juga menyediakan perkhidmatan kerja2 besi spt grill,pintu pagar(gate ) serta awning...

di sini juga kami letakkan contoh2 grill utk anda...

 

terdapat jugak grill rought iron yang penuh dgn bunga2..

pastikan keselamatan anda terjamin...


para pertugas :

Azhar : desingner / welder