Wednesday, November 30, 2016

Memori Naz Creative 2016 part 1


Alhamdulillah perjalanan Naz Creative Trading pada tahun 2016 begitu cemerlang berbanding tahun 2015...kalau tahun 2015 kami di duga dengan pelbagai masalah...namun pengalaman itu mengajar kami menjadi lebih matang dan kuat...

Berbekal kan semangat, kami masih meneruskan kerjaya kami sebagai tukang kayu profesional...

SEMALAM YANG HANGAT


"Semalam itu semalam...hari ini aku hidup dalam dunia yang aman...kenangan kita lucutkan, kita bakar sama sama pengalaman hidup siksa"

Itu yang buleh di ungkapkan...tahun 2016 banyak kenangan manis buat kami..


Kalau 2015 kami terpaksa berpindah premis dari kajang utama ke bandar tasek kesuma semenyih mendatangkan pelbagai dugaan..ye la...bertahun kami beroperasi di kajang utama tak pernah bertukar permis tiba tiba kena pindah mau nye tak kelam kabut kami...ada suara suara yang mengatakan kami penipu, dah bankrap dan macam macam lagi..

Untuk tahun 2016 sekali lagi kami berpindah, jauh pulak tu dari semenyih ke taman bukit tembakau umbai melaka..namun bak kata pepatah " PENGALAMAN MENDEWASAKAN" kami lalui dengan sempurna tanpa masalah...

1 MAC 2016...

Tarikh kami mula beroperasi di melaka...dalam keadaan takut sedikit..ye la..orang kata Kuala Lumpur lubuk duit, tapi kami memilih duduk di Melaka...
Rakan rakan serta pembekal semua memandang sinis disebabkan kami pindah jauh sedikit..
Namun..alhamdulillah kami di terima baik oleh pelanggan pelanggan negeri hang tuah ni...

SEMANGAT JEBAT



Kami buktikan bahawanya kami bukan kontraktor melayu yang layu...kami bangkit semula demi anak bangsa melayu dalam bidang pembuatan perabut..kini hampir setahun kami di bumi melaka, kami masih mampu mempertahan kan kualiti hasil tangan NAZ CREATIVE TRADING...

KREW KREW PORPULAR...

Tahun 2016 menyaksikan kami mendapat undangan TV3 dan ASTRO untuk rancangan hiasan dalaman...



Namun kami menolak dengan alasan kami tak layak kot untuk program tersebut..biar lah kami meneruskan perjalan kami seperti biasa..
Ini kerana masih banyak lagi kami perlu pelajari...ramai jugak yang meminta kami mengadakan kelas untuk pembuatan perabut..terima kasih kerana menyokong kami sehingga hari ini...

DETIK PERMULAAN 2016

membuka tirai tahun 2016...kami di tugaskan menyiapkan tempahan En Sham di taman Desa Kuala Lumpur..
Tempahan almari bilik slidding anty jump..







Permulaan yang begitu baik..En Sham pun berpuas hati....

PROJEK JANUARI 2016

Untuk permulaan awal tahun NAZ CREATIVE mengeluarkan 13 delivey order yang melibatkan kawasan Lembah Klang..

1. Job no : 174 ( en sham taman desa )
Menggunakan material jenis anty jump black miror..ketinggian sampai ceiling..terdapat 3 bilik almari..
Krew yang terlibat
1. Naz : ketua tukang
2. Zazri : pembantu
3. Farizal, zul, indah, mat : pembantu

2. Job no : 175 ( puan ina kajang perdana )
3. Job no : 176 ( en agus bangi avenew )
menggunakan material jenis aluminium serta table top konkrit tile 2 x 2
Krew yang terlibat
Zul : tukang
Yak : konkrit top

4. Job no : 177 ( kak yati gombak )
Menggunakan material jenis slidding anty jump prostat glass..terdapat 2 biji almari
Krew yang terlibat
Farizal : tukang
Indah, mat : pembantu


5. Job no : 178 ( kkm putrajaya )
menggunakan material jenis milamine board
Krew terlibat
Farizal : tukang
Bob : pembantu


6. Job no : 179 ( puan ruzila kajang )
Menggunakan material jenis 3G glass white gloss
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Zul : pembantu
Yak : konkrit top


7. Job no : 180 ( puan azizan desa mahkota )
9. Job no : 181 ( azrul D kiara )
10 . Job no : 182 ( puan marhamah klang )
Menggunakan material 3G glass sea blue serta table top konkrit 2 x 2
Krew terlibat
Zul : tukang
Farizal : pembantu
Musa : konkrit top


11. Job no : 183 ( kak yati gombak )
12. Job no : 184 ( en zul bangi )
13. Job no : 185 ( en...flat sabah )
menggunakan material milamine board
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Zul : pembantu

14. Job no : 186 ( en agus bangi avenew )




PROJEK FEBRUARI 2016

1. Job no : 187 ( kak rokiah klang )
2. Job no : 188 ( en latif kajang )
3. Job no : 189 ( en hafiz puchong )
4. Job no : 190 ( puan ain kajang )

* gambar tiada dalam simpanan *

PROJEK MAC 2016

permulaan kami di taman bukit tembakau..kali ini semua operasi membuat di melaka cuma pemasangan masih di Lembah Klang

1. Job no : 191 ( en aidil shah alam )
Menggunakan material 3G glass the yellow king
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Naz : pembantu


2. Job no : 192 ( cikgu duyung )
Menggunakan material laminate red glossy
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Zul : pembantu
Fizi : pembantu



3. Job no : 193 ( en zulkifli angsana cheras )
Menggunakan material milamine ash
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Naz : tukang
Zul, farizal, fizi : pembantu


4. Job no : 194 ( en shah alor gajah )
Menggunakan material laminate white glossy dan terdapat 3 bilik almari
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Zul : tukang
Naz, farizal, fizi : pembantu


5. Job no : 195 ( puan lisa sutera wangi )
Menggunakan material laminate orange glossy
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Zul, farizal, fizi : pembantu



PROJEK APRIL 2016

1. Job no : 196 ( puan wafa ayer keroh )
Pelbagai material di gunakan spt laminete anty jump untuk 2 biji almari, 3G glass untuk set kitchen serta kayu solid havea.
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Zul : tukang
Mus, farizal : pembantu

2. Job no : 197 ( mustakim ampang )
Menggunakan material 3G glass purple
Krew terlibat
Zazri : ketua tukang
Farizal , zul : pembantu



3. Job no : 198 ( puan hazlin jasin height )


4. Job no : 199 ( en shah alor gajah )


5. Job no : 200 ( en razni merlimau )


PROJEK MEI 2016

1. Job no : 201 ( en norman tuah perdana )


2. Job no : 202 ( kak jihan berangan 6 )

* tiada dalam simpanan *

3. Job no : 203 ( zamzuri seremban 2 )


4. Job no : 204 ( sulaiman bukit larang )



5. Job no : 205 ( kak sham lipat kajang )



6. Job no : 206 ( alai perdana )

* tiada dalam simpanan


PROJEK JUN 2016

1. Job no : 207 ( hairul senawang )


2. Job no : 208 ( taman muhibbah )



3. Job no : 209 ( halim sg sembilang )


4. Job no : 210 ( haslina bukit katil )





Selesai untuk kerja penggal pertama tahun 2016....


Tempahan grill dan awning

Kami menerima tempahan membuat pelbagai jenis grill pintu dan tingkap..
Jugak terdapat awning dengan pelbagai warna...

Terdapat pelbagai jenis dan ketebalan besi mengikut citarasa pembeli..

Pelbagai corak bunga buleh di dapati...

Hasil anak melayu.....

Hubungi kami 0196645709 untuk keterangan lanjut...




Monday, November 28, 2016

Kabinet dapur angkasanuri melaka

Assalamualaikum kepada semua pencinta kabinet dapur serta penggemar hiasan dalaman...alhamdulillah hari ni selesai satu lagi pemasangan kabinet dapur di taman angkasanuri batu berendam..


Dengan menggunakan material jenis fomeca high glossy kombinasi kaler hitam dan putih menampakkan satu sisi moden dapur...


Terdapat juga aksesori tambahan seperti rak pinggan dan rak botol...


Untuk melengkapkan ruangan dapur, kami juga membuat satu tall unit untuk peti ais dan ruangan microvawe serta oven..

Ini bermakna ruangan dapur dapat di gunakan sepenuhnye...


Comey kan...

Terima kasih tak terhingga kepada puan liza yang sudi membuat tempahan dengan kami..

Krew yang terlibat
Zazri : ketua tukang
Hazwan : pembantu
Mus : pembantu

Thursday, November 24, 2016

Kabinet dapur pink jalan cahaya

" bahasa melayu terbahagi kepada 3 jenis iaitu bahasa melayu kuno, klasik dan moden "

 Assalamualaikum kepada semua pencinta kabinet dapur..alhamdulillah selesai satu pemasangan kabinet dapur yang agak comel macam pemilik rumah ini puan juliana empunya nama...

Perkenalan kami di facebook membuah kan hasil apabila puan juliana melantik kami Naz Creative sebagai kontraktor pembuat kabinet dapur rumah beliau...



Bertempat di tanjung minyak perdana jalan cahaya 3, kami memulakan operasi membuat kabinet dapur...



Ruangan sebelum di masuki kabinet dapur dan selepas di masuki kabinet dapur...



Pink colour menjadi pilihan hati..bersesuaian dengan keluasan dapur, kaler ini memainkan peranan menjadikan dapur lebih ceria...semangat nak masak gitu...

Penggunaan hingest jenis soft close juga menjadikan kabinet dapur lebih elegen..sesuai dengan tema moden dapur...

Terima kasih puan juliana yang sudi membuat tempahan dengan kami...

Krew yang terlibat
Zazri : ketua tukang
Hazwan : pembantu
Mus : pembantu
Reduan : konkrit top

Friday, November 18, 2016

Kabinet dapur duyung dan kg sri pinang

Sebelum kami memulakan bicara...kami Naz Creative Trading ingin memohon maaf beribu kemaafan kepada semua pelanggan kami yang mana kami tak sempat nak membalas whatsuup tanye pasal harga...

Bukan niat kami tak mahu layan, tetapi kekangan masa yang agak terhad membuatkan kami tak sempat nak membalas whatsuup dari pelanggan...

Kali ni kami kongsikan sedikit pemasangan kabinet dapur di taman duyung 2 dan flat kg sri pinang...




Pemilik rumah bernama en azman dari taman duyung 2 memilih material jenis 3G glass..walaupun nampak simple namun cantik ruangan dapur...terdapat satu rak pinggan untuk pinggan kegunaan harian...



Pemasangan kedua pula kami terus ke pangsapuri kg sri pinang di klebang...dengan menggunakan material jenis 3G glass kaler ungu yang bercirikan simple kabinet ni nampak terserlah ruangan dapur..terima kasih kepada cik fatin kerana membuat tempahan dengan kami...

Antara krew yang terlibat
Zazri : ketua tukang
Hazwan : pembantu
Mus : pembantu
Zaidi : konsultan jualan ( kg sri pinang )

Kabinet dapur fahmi muar

Sepanjang kami berada di bukit tembakau melaka ni..ini lah pelanggan pertama kami dari muar...sebelum ramai dari muar menelefon kami, kami agak kesuntukan masa untuk buat tempahan di muar...

Eh fahmi seorang geraduan dari UKM bangi dan menetap di muar telah datang ke kilang kami pada bulan ogos 2016...kalau ikutkan tarikh tempahan serentak dengan pelanggan kami di bukit katil indah tu..tapi en fahmi die tempah dulu..pemasangan di laku kan pada bulan november 2016...


Dengan menggunakan material 3G glass kombinasi hitam dan putih ni memang menarik...dah banyak tempahan kami gunakan hitam dan putih ni...


Terdapat dua pintu lubang angin agar dalam kabinet bawah sinki tu tidak lah berbau hapak...



Kaunter tu pulak buleh di gunakkan untuk sarapan pagi..kirenye..kalau nak sarapan tak perlu lah duduk di ruang meja makan..ala kalau setakat nk makan dua orang je..makan kat kaunter ler..baru le romantik sebelum pergi kerja...

Terima kasih kepada en fahmi kerana buat tempahan dengan Naz Creative Trading..

Krew yang terlibat
Zazri : ketua tukang
Hazwan : pembantu
Mus : pembantu

Produk Kami

Komen Anda


ShoutMix chat widget

Blog Archive