Saturday, June 25, 2016

Kabinet dapur merlimau

Assalamualaikum....kepada semua pembaca blog serta pencinta kabinet dapur..lagi 10 hari nk raya ni, adakah persiapan raya ni sudah di sediakan..

Kali ni kami nk kongsikan sedikit satu lagi pemasangan kabinet dapur di taman muhibbah merlimau..pemilik rumah ni Liza dan berkerja di ampang..walaupun kami dah siap projek kat sini, kami pun tak jumpa lagi pemilik rumah ni..kami hanya berurusan dengan menggunakan henpon sahaja..manakala untuk buka pintu rumah kami jumpa abg beliau yang berada di sebelah rumah beliau..



Warna ungu menjadi pilihan kak liza kita ni..kalau tuan2 dan puan2 nak tahu, seluruh dinding rumah ni berwarna ungu..senang cerita ungu di hati ku..



Dapur rumah ni pun di ketogerikan besar jugak la..luas la dan senang nk buat kerja..

Selesai je pemasangan kami pun bersembang dengan abang beliau, rupa2 nya abang beliau sebelum ni menetap di Bangi seksyen 3 belakang Petronas..ye la terkenang kami 15 tahun kami kat area bangi tu..ramai custumer kami kat sana..

Akhir kata jutaan terima kasih tak terhingga kepada puan liza kerana memberi kepercayaan kepada kami

Puan az : marketing
Zazri : ketua tukang
Hazwan : tukang

Thursday, June 23, 2016

Kabinet dapur 3G glass bukit larang

Alhamdulillah hari ni kite dah menempuh hari ke 18 ramadhan..makna nya tinggal lebih kurang 12 hari lagi kita akan menyambut syawal..syukur kita masih lagi di beri kesihatan umur yang panjang dapat lagi kita menunai ibadah puasa ni..ucapan takziah juga kepada kenkawan serta kenalan kami yang pergi mengadap ilahi di bulan ramadhan ini..

Kali ni satu lagi projek pemasangan kabinet dapur di bukit larang melaka menjadi tumpuan..dengan menggunakan material jenis 3G glass warna silver memang cantik...sesuai dengan keluasan dapur dan tema moden..pemilik rumah ni bernama en sulaiman dan jodoh kami di pertemukan bertempat di kilang kami bukit tembakau..



Sememangnya dapur rumah en sulaiman ni memang besar..ye la lot banglo...puas hati buat keje kt sini..



En sulaiman ni memang suka cara moden dapur..ni dapur baru, beliau baru saja renovate dapur..tu yang luas tu, sekiranya ada kenduri kendara tak risau la..





Terdapat juga beberapa aksesori tambahan seperti rak pinggan gantung, rak botol dan rak pinggan bawah..senang pinggandi susun secara rapi dan kemas..

Akhir kata dari terima kasih kepada en sulaiman kerana sudi membuat tempahan dengan kami..

Krew pemasangan yang terlibat
Zazri = ketua tukang
Hazwan = pembantu

Sebelum tu kite tgk beberapa koleksi dapur beliau



Kepada yang berminat buleh menghubungi kami di talian 019 6645709

Saturday, June 4, 2016

Kabinet dapur kuning lipat kajang

Assalamualaikum semua...
Hari ni kami baru je selesai pemasangan kabinet dapur di taman lipat kajang perdana melaka...
Ape yang menarik nye kali ni kami menggunakan kaler yang agak terang lagi menerang iaitu kuning...
Untuk pengetahuan semua, warna kuning pernah di pilih oleh en aidil dari shah alam..anda buleh lihat di KABINET DAPUR KUNING SHAH ALAM. Mungkin dari situ lah pelanggan ini tergoda dengan kaler kuning..


Dengan menggunakan material jenis fomeca high gloss beserta hingest soft close  memang cun melecun..kuning raja katakan..

Mungkin ada yang mengatakan kuning ni agak terang, tetapi kalau dengan kesuaian dapur memang luas la dapur tu..



Pemilihan kaler dinding juga memainkan peranan penting. Sekiranya dinding berwarna berat di nasihatkn kabinet dapur menggunakan kaler jenis ringan seperti hijau muda, putih dan seadanya..kecuali kaler corak kayu sebab sememangnya semua sedia maklum kaler bercorak kayu ni memang cantik dan tiada masalah untuk hiasan..


Terima kasih kepada makcik kerana sudi membuat tempahan dengan kami...
Di sini kami lampirkan beberapa koleksi hasil tangan NAZ CREATIVE TRADING tak terlewat kami nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan minggu depan..semoga ramadhan kali menjadikan lebih taqwa kepadanya...



Antara krew yang terlibat untuk projek kali ni
PUAN AZ : MARKETING
ZAZRI : KETUA PEMASANGAN
HAZWAN : PEMBANTU

Friday, June 3, 2016

Promosi Kabinet dapur raya 2016

Alhamdulillah minggu depan kite semua akan bertemu bulan ramadhan..syukur kehadrat illahi kite masih lagi di panjang kan umur untuk bertemu bulan yang mulia..

Sempena menjelang raya aidil fitri ni kami warga Naz Creative Trading membuat promosi kabinet dapur raya 2016 bermula hari ini mengikut terma dan syarat..

Antara material yang kami lancarkan promosi adalah 3G glass..ini kerana permintaan 3G glass yang tinggi kami sekali lagi membeli material secara pukal maka harga nya pun jadi lah murah...

So...yang di luar sana sekiranya berminat anda buleh menghubungi kami di talian 0196645709 atau 0148027674





Thursday, June 2, 2016

Kabinet dapur tuah perdana

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog serta pencinta kabinet dapur dan hiasan rumah...lagi beberapa hari lagi jodoh kita semakin hampir dengan ramadhan..semoga ketaqwaan kita bertambah seiring tambah nya usia...

Kali ni kami nak kongsikan sedikit info tentang kabinet dapur di taman tuah perdana milik en norman seorang pegawai kastam yang berdidikasi..tegas orang nya ni...

Sebelum membuat tempahan, terlebih dahulu en norman membuat lawatan ke kilang kami sambil melihat jenis jenis material yang ada...dalam dok pilih maka tergoda lah beliau dengan material 3G glass warna putih...setelah berbincang bersama isterinya beliau pun membuat keputusan sebulat suara memilih warna putih...




Keluasan dapur rumah en norman memang besar..puas hati la duduk di dapur...kalau ada kenduri kendara memang cun la..di tambah pulak dengan warna putih dapur menampakkan keluasan yang menakjubkan...


En norman ni memang cerewet...ye la pegawai kastam mesti nk yang terbaik..alhamdulillah kami dapat jugak buat ikut selera en norman berbekal pengalaman kami selama ni...


Kami warga Naz Creative Trading cuba sedaya upaha memastikan kualiti sentiasa terjaga..ini kerana kami bukan lah pekerja separuh masa..tapi ini lah rezeki kami menyara anak anak bekerja sepenuh masa...andai ada yang berkata " cantik dan kemas " syukur alhamdulillah..andai ada yang berkata " kurang memuaskan " kami cuba belajar perkemaskan lagi..insyaallah demi masa depan..


Kami berharap sangat mendapat sokongan dari masyarakat agar kami mampu bertahan dalam industri pembuatan perabut ni..bidang perniagaan perabut ramai yang tahu jarang sekali ada bumiputera...mungkin kerana modal yang besar nak buka kilang perabut ni...

Terima tak terhingga kepada en norman sekeluarga kerana memberi kepercayaan kepada kami..

Krew yang terlibat
Az : marketing
Zazri : ketua tukang
Mus : pembantu

Friday, May 27, 2016

Kabinet dapur mac hingga mei 2016

" ku mengharap kan ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna "..

Alhamdulillah kita masih lagi di panjang kan usia bertemu bulan ramadhan yang beberapa hari lagi bakal menjelma..pada tarikh ini juga kami genap 3 bulan beroperasi di bukit tembakau melaka..kami bersyukur ke hadrat illahi tempahan kami tak putus putus adakala nya kami terpaksa menolak kerana bimbang tak mampu menyiapkan tempahan..terima kasih tak terhingga kepada semua yang menyokong hasil anak melayu bumiputera..

Sepanjang 3 bulan berada di melaka ni kami nak kongsikan sedikit hasil tangan kami yang telah kami siap kan..

PROJEK PERTAMA : TAMAN DUYUNG 2

Hari pertama kami berada di melaka, pelanggan pertama kami adalah cikgu amran. Beliau ni menetap di setiawangsa kuala lumpur, manakala rumah di taman Duyung ni sekadar rumah persinggahan beliau..beliau datang sendiri kekilang kami dan terus membuat tempahan..dengan menggunakan material jenis fomeca high gloss kaler merah gitu maka siap lah satu kabinet dapur serta kaunter..




Amacam cun tak..memang cun ler..walau pun simple namun kombinasi putih dan merah cukup menawan..

Krew yang terlibat
Zazri : tukang
Fizi : pembantu

PROJEK KEDUA : TAMAN PAYA RUMPUT

selepas bertemu dengan cikgu amran, kami bertemu pulak dengan syah dari rembau. Beliau ni seorang kontraktor buat rumah. So beliau ambil tempahan almari bilik tu dan serah kan kepada kami untuk kami buat. Alhamdulillah siap dengan jaya nya tanpa sebarang masalah..besar jugak la almari bilik tu..hampir sebulan jugak nak siapkan...
Jom kite lihat bagai mana bentuk almari tu..




Untuk material almari bilik ni kami guna kan pintu jenis anty jump..putih high glossy...memang cun la...jumlah almari bilik yang kami buat untuk rumah ni adalah 5 biji...tinggi pulak kami buat sampai siling..wow..banyak barang buleh di isi..
Untuk rumah ni semua tenaga kerja turun..sebab byk...

Antara nya
Bilik bawah : zul & naz
Bilik anak lelaki : zul & fizi
Bilik anak perempuan : farizal & zazri
Bilik master yang paling besar nye almari : zazri & zul & mus & farizal

Alhamdulillah selesai semuanya...


PROJEK KETIGA : TAMAN SUTERA WANGI

Semasa dalam proses buat almari di taman paya rumput kami di datangi sepasang suami isteri puan Lisa yang bekerja di Putrajaya...beliau ni ada rumah persinggahan di Taman Sutera Wangi Batu Berendam...ramai yang ada rumah persinggahan..makna nye rezeki makin luas tu...
Untuk rumah puan Lisa ni kami gunakan material fomeca high gloss kaler oren tu bergabung lak dengan hitam...memang cool je kabinet dapur rumah beliau..






Simple kan..tapi nampak menarik dn kemas dapur...terima kasih kepada puan Lisa kerana sudi membuat tempahan dengan kami..

Krew yang terlibat

Puan Az : marketing
Zazri : ketua tukang
Farizal, zul, fizi : pembantu


PROJEK KE EMPAT : TAMAN ANGSANA CHERAS

Selesai je pemasangan di batu berendam, kali ni kami terus ke rumah en zulkifli yang berada di cheras kuala lumpur..bagi kami cheras tu tak la jauh mane pun...pengalaman kami, dekat area kelantan pun kami pasang...area semenanjung ni hanya perak, kedah , pulau pinang , perlis , sabah dan serawak je kami tak sampai lagi...area selangor memang byk la sebab sebelum memang kami beroperasi di kajang..

Untuk rumah en zul ni kami guna kan material jenis milamine serta edging aluminium..jom kite lihat antara koleksi kabinet dapur en zul ni....






Menggunakan kaler corak putih nampak klasikal modern..tu dia...siap dengan tall unit simpan belacan...jangan belacan lekat di celah gigi sudah ler...

Yang ini pun semua turun sebab nk percepat kan keadaan...
Naz, zazri, fizi , zul  dan farizal...semua ada...alhamdulillah selesai dengan jayanya ..

PROJEK KE LIMA : SHAH ALAM

Selesai je di rumah en zul taman angsana cheras ni, kami terus ke alam prima shah alam rumah en aidil untuk pemasangan kabinet dapur rumah beliau..rumah en aidil ni hanya 2 orang je yang pasang, en naz dan en zazri je yang pasang, mana kala yang lain terus balik melaka untuk proses projek seterusnya...maka berdua je lah mengangkat barang ke tingkat 7 rumah en aidil ni....huh...bila ada pemasangan di rumah apartment ni, lembik di buat nye untuk angkat barang sahaja..dah angkat nk pasang lak...tapi ini lah kerjaya kami..insyaallah tanpa hirau kn penat kerja tetap kerja..
Sesuatu yang menarik rumah en aidil ni, kami guna kan material 3G glass kaler kuning...mcm istana sultan da....




Kan dah kata...kuning se kuning kuning nye..ni baru di namakan istana beradu..hihihihihi...cun tak kenkawan...open house kasi kaw kaw punya...

Alhamdulillah satu hari jugak siap tanpa kompromi...hahahaha..
Balik rumah terus tidor penat teramat sangat....tq en aidil..

PROJEK KE ENAM : JASIN HEIGHT

Semasa en naz dan en zazri bertungkus lumus di rumah en aidil shah alam, farizal dan zul bertungkus lumus menyiapkn tempahan rumah puan Haslinda...fizi pulak mengambil keputusan untuk berhenti kerja..susah nk cari pekerja melayu yang betul betul minat dalam arena perabut..tempat beliau di ganti dengan mustafa kamal anak pak imam lazan di bukit tembakau ni..apabila di melaka kami terus ke rumah puan haslinda di jasin height untuk pemasangan kabinet dapur rumah beliau....beliau ni seorang guru dan usahawan kain pasang..besar gak rumah beliau..jom kite saksikan..





                   

Dengan menggunakan material jenis 3G glass campuran kaler brown dan hitam memang sesuatu yang baru..dapur pun nampak kemas..terdapat juga satu aksesori tambahan iaitu rak pinggan gantung...semangat tu nk masuk dapur...
Terima kasih puan haslinda dari jasin height yg sudi memberi kepercayaan di kala ramai yang menghentam peniaga bumiputera tak bagus...

Krew yang terlibat
Zazri : ketua tukang
Farizal : pembantu
Mus : pembantu
Zul : pembantu..

PROJEK KE TUJUH : TAMAN NIRWANA

Selesai je pulang dari jasin height kami warga NAZ CREATIVE TRADING terus ke kuala lumpur semula bertempat Taman Nirwana Ampang..
Pemilik rumah bernama en Mustakim ni baru saja ubahsuai dapur beliau bagi besar sikit...so beliau tukar la kabinet dapur yang lama tu..
Untuk kali ni beliau memilih 3G glass warna ungu di hati ku..hahahaha...
Masih bercirikan simple kabinet dapur namun kecantikkan dapur teserlah nyata..







Menggunakan kombinasi 3 warna ungu , hitam dan putih..tersenyum lebar orang dapur gitu...
Sepanjang perjalanan menuju ke ampang ni memang jem yang teramat sangat...tapi hati terubat masa on the way nak melaka kami singgah beli durian..merasa jugak makan durian...

Krew yang terlibat
Zazri : ketua tukang
Farizal : pembantu
Zul : pembantu


PROJEK KE LAPAN : TAMAN SERKAM

Sekembalinya kami di melaka..staff NAZ CREATIVE TRADING en zul dan en farizal terus ke Serkam rumah en Razni untuk pemasangan almari bilik bercantum dengan meja study...hahahaha





Antara yang porpular setakat ni kaler hijau..material pulak 3G glass dan anty jump...tahun lepas kaler ni la menjadi pujaan ramai..tahun ni bergilir gilir, contoh nye kuning di shah alam, ungu di ampang, brown di jasin, biru di klang, putih di puchong, dan silver di bangi..lepas ni kaler ape lak menjadi pilihan..
Terima kasih pada en razni kerana sudi membuat tempahan dengan kami...

Itu sahajalah projek kami dari mac hingga mei 2016...kite tunggu bulan jun dan seterus nya apa pulak hasil nya...

Tq my staff
En zazri : ketua tukang
Farizal
Zul
Mus
Fizi ( berhenti kerja )

Produk Kami

Komen Anda


ShoutMix chat widget

Blog Archive